MEZUNİYET İŞLEMLERİ VE TEK DERS SINAVI (31. MADDE)

Mezun Durumda Olan Öğrencilerimizin Dikkatine

Kayıtlı olduğu Bölüm/Programdan mezun olmak için gerekli olan tüm dersleri alarak başarıyla geçen ve 240 AKTS ders yükünü tamamlayan öğrencilerimiz mezuniyet işlemlerini başlatabilmek için;

1. Kütüphane borçlarını kapatmaları gerekmektedir. Gelemeyecek durumda olan borçlu öğrenciler kütüphane ile iletişime geçerek borçlarını yatıracakları IBAN numarasını temin edebilirler. Borcu olmayan öğrenciler kütüphaneden  ilişik kesme belgesi almalıdırlar. Kütüphane ile ilgili işlemler için Kütüphane web sayfasından ve mkutuphane@uludag.edu.tr mail adresinen bilgi alınabilir. Kütüphane ilişkisi kesilmeyen öğrencilerin mezuniyet dilekçeleri işleme alınmayacaktır. 
2. Mezuniyet işlemlerini başlatabilmek için Fakülte ana sayfasında yer alan Formlar/Dilekçeler sekmesi altındaki “Mezuniyet Başvuru Formu”nun çıktısını alarak gerekli alanları doldurmalı ve imzalı formu taratarak, iibfmezuniyet@uludag.edu.tr adresine mail atmalıdır. Mail de konu kısmına mutlaka “Mezuniyet Başvuru/Bölüm Adı” yazılmalıdır. (Örnek: MEZUNİYET BAŞVURU/İKTİSAT). Öğrenciler mezuniyet dilekçeleri ile birlikte kütüphanden alacakları ilişki kesme belgesini de mail atmaları ya da dilekçelerinin üzerine kütüphane ilişiği kesilmiştir notunu düşmeleri gerekmektedir. 

ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE: Mezuniyet başvurularında sadece  iibfmezuniyet@uludag.edu.tr adresine yapılan başvurular dikkate alınacaktır.  Başka mail hesaplarına yapılan başvurular dikkate alınmayacak ve elden başvuru kabul edilmeyecektir. 

Ek Sınav Hakkı İle Mezun Durumda Olacak Öğrencilerimizin Dikkatine

31. Madde Ek Sınav Başvuru Tarihi:  12 -16 ŞUBAT 2021

31. Madde Ek Sınav Tarihi:  19 ŞUBAT 2021

Ek Sınav başvurusunda bulunabilmek için Fakülte ana sayfasında yer alan Formlar/Dilekçeler sekmesi altındaki “Ek Sınav (31.Madde) Talep Formu” doldurularak, iibfmezuniyet@uludag.edu.tr adresine mail atılmalıdır. Mailin konu kısmına mutlaka Ek Sınav/Bölüm Adı yazılmalıdır. (Örnek: EK SINAV/ İKTİSAT)

ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE: Ek Sınav başvurularında sadece  iibfmezuniyet@uludag.edu.tr adresine yapılan başvurular dikkate alınacaktır.  Başka mail hesaplarına yapılan başvurular dikkate alınmayacak ve elden başvuru kabul edilmeyecektir. 

ÖNEMLİ !!! YÖNETMELİKTE BELİRTİLLEN ŞARTLARI TAŞIMAMASINA RAĞMEN EK SINAV BAŞVURUSUNDA BULUNAN VE SINAVA GİREN ÖĞRENCİLERİN SINAVLARI İPTAL EDİLECEKTİR. 

Ek sınav hakkı talep edecek öğrencilerimiz aşağıdaki şartları sağlamalıdır:

BUÜ Önlisans ve Lisans Öğretim Yönetmeliği

MADDE 31 – (1) Lisans veya önlisans programındaki tüm dersleri alan, devam koşulunu yerine getirerek yarıyıl/yıl sonu sınavlarına giren öğrenciye, aşağıdaki koşullarda ek sınav hakkı verilir:

a) (Değişik:RG-6/7/2015-29408) Not ortalamasına katılan en çok iki dersten (FF) veya (FD) notu alan veya bir dersten çok olmamak şartıyla, kredisiz dersinden (K) alan öğrenciye bir sonraki yarıyılın/yılın başına kadar ek sınav hakkı verilir.

b) Son iki yarıyılda (FF) veya (FD) notu almadıkları halde, mezun olmaları için, gerekli 2.00 GANO’yu sağlayamayan öğrencilere, GANO’sunu 2.00’ye yükseltmeleri için (DD), (DC), (CC) notunu aldıkları kredili en çok iki ders için ek sınav hakkı verilir.

Bu maddede belirlenen ek sınav hakları her öğrenciye sadece bir defa tanınır.

EK SINAVLAR UKEY ÜZERİNDEN ONLİNE YAPILACAKTIR. 

İİBF ÖĞRENCİ İŞLERİ İLETİŞİM: 224 2941100(Öğrenci İşleri) - 224 2940726 (Öğrenci İşleri) - 224 2941044 (Danışma)

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [26-Oca-2021 09:19]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [10-Şub-2021 09:36]

Duyuru Görüntüleme : [7.690]