Dekan Mesajı

 

 

       Sevgili Gençler, Bursa Üniversitesi, İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi gibi iki ayrı yükseköğretim kurumumun birleştirilmesi ile 1982-1983 eğitim-öğretim yılından beri eğitim ve öğretime devam eden Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, halen yedi bölüm ve iki İngilizce programı bünyesinde barındırmaktadır. Böylesine köklü bir geçmişe sahip büyük bir kurumun bir parçası ve Dekanı olmanın verdiği onurun yanı sıra yüklediği sorumluluk hissinin de farkında olan biri olarak, fakültemizdeki öğrenim hayatınızın gurur ve sevgi dolu izlerle ve tüm hayatınızı şekillendirecek akademik ve kişisel donanımlarla bezenmesini dilerim.

      Üniversite eğitiminin bir bireyin kariyer yolundaki en önemli kavşaklardan biri olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Ancak, insani ve toplumsal değerler ile etik ilkeler üzerinde gerekli hassasiyetin gösterilmediği, sadece mesleki eğitimin odakta yer aldığı bir üniversite sürecinin nasıl bir bakış açısı yaratabileceğinin de farkında olunması gerekir. Dolayısıyla, üniversite eğitiminin daha geniş bir perspektiften ele alınarak, bireylerin mesleki ve insani serüvenlerini yaşamada daha kapsayıcı ve yol gösterici olmasını sağlamak önemlidir.

      Bu doğrultuda, gerek akademik gerek entelektüel açıdan bilimsel ve fikirsel özgürlük ikliminin hakim olduğu ve karşılıklı saygıya dayalı bir düşünce ortamını oluşturmak en önemli amaç olmalıdır. Tüm öğretim üye ve elemanlarımızın ve öğrencilerimizin bu amaç doğrultusunda bütünleşmesinin, özellikle araştırma üniversitesi normlarına uygun bir şeklide daha çok düşünen, sorgulayan, tartışan ve üreten bireylerin yetişmesine olanak sağlayacağına inancım tamdır.

      Öğrencisi, öğretim elemanı ve öğretim üyesi olarak kendimi gerçekleştirmemde büyük pay sahibi olan bu kuruma Dekan olarak hizmet verecek olmaktan duyduğum gurur ve mutlulukla hepinizi selamlıyor ve tüm eğitim hayatınızda başarılar diliyorum.

           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Prof. Dr. Kadir Y. ERYİĞİT

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [29-Kas-2023 06:25]

İçerik Görüntüleme : [15.162]