Fakültemizde "Katı' Sanatı" Konulu Konferans Düzenlendi
 Fakültemizde

İslam Tarihi Topluluğu ve Kritik ve Analitik Düşünme Topluluğu geleneksel el sanatlarımızdan Katı' konulu konferans düzenledi. Türkiye'nin yetenekli Katı' sanatçılarından, aynı zamanda Dürdane Ünver ekolünün icazetli talebelerinden Gül Kölük'ün konuşmacı olarak katıldığı konferansın moderatörlüğünü fakültemiz öğrencilerinden Serkan Çelik yaptı.

İslam Tarihi Topluluğu danışmanı Prof. Dr. Adem Apak'ın selamlama konuşmaları ile başlayan program moderatör Serkan Çelik'in Gül Kölük'a yönlendirdiği sorular ile devam etti. Konferansta Katı' sanatındaki eğitimin önemi ve nitelikleri, kimlerin eğitmen olabileceği, bir geleneksel sanat olarak Katı' sanatının diğer geleneksel sanatlar ile nasıl bir ilişkisi olduğu, Katı' sanatında kullanılan malzemelerin özellikleri, bu sanatın Türkiyede'ki konumu, günümüzde bu alana ilişkin verilen eğitimin nitelikleri gibi konular üzerinde duruldu, örnek eserlere yer verildi.

Konferans Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Tarakçı'nın teşekkür belgesi takdimi ve Prof. Dr. Adem Apak'ın her iki topluluğumuz adına hediyelerini sunmasıyle son buldu. Konferans sonunda Gül Kölük'ün fakültemizde vermesi planlanan 3 aylık kaligrafi kursu için kayıtlar alındı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Mar-2020]

Haber Görüntüleme : [1.051]