Fakültemiz Hakkinda

  1. 1975 yilinda ögretime baslamis olan fakültemiz Bursa’nin merkezinde bulunan Nilüfer ilçesi sinirlari içinde 43 dönümlük bir yerleske içinde yer almaktadir. Yerleske içinde Dekanlik Bloku, Dershane Bloku, Kültür Merkezi, Uygulama Camii, Gençlik Merkezi ve genis, bakimli bir bahçe mevcuttur. Dört yil önce yenilenen modern egitim binasinda her biri klimali, görsel sisteme sahip modern dersliklerde egitim verilmektedir. 400 okuyucu kapasiteli, 50 bin civarinda kitabi bulunan zengin ihtisas kütüphanemiz kendini gelistirmek isteyen ögrencilerimize hafta içi 08.30-22.00, Hafta sonu Cumartesi 09.00-18.00 saatleri arasinda hizmet vermektedir. 600 kisilik yemekhanemiz, kantinimiz ve bahçemiz ögrencilerimizin sosyal ihtiyaçlarini karsilamaktadir. 1100 koltuklu kültür merkezi, Molla Fenari Konferans Salonu, Prof. Dr. Fuat Sezgin Amfisi, Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu, Musiki Odasi, Ebru Atölyesi ve Sergi Salonu ögrencilerin entelektüel ve sanatsal becerilerinin gelismesine katki saglamaktadir. BUÜ Ilahiyat Fakültesi’nde egitim-ögretim süresi Arapça Hazirlik + 4 yildir.
  2. Fakültemizde bir yil süreli zorunlu Hazirlik Programi uygulanir, programin sonunda ilgili dilde yeterlik sinavini basaranlarin dogrudan birinci sinifa kayitlari yapilir. Ilgili dil için Üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya uluslararasi yabanci dil sinavlarinin birinden yine üniversite tarafindan belirlenen düzeyde basarili oldugunu belgeleyen, b) Üniversitece ögretim yili basinda yapilacak ilgili dilde yeterlik sinavinda basarili olanlar dogrudan birinci sinifa alinirlar. Ögrencilere, "Yüksekögretim Kurumlarinda Yabanci Dil Ögretimi ve Yabanci Dille Ögretim Yapilmasinda Uyulacak Esaslara Iliskin Yönetmelik" hükümleri uygulanir.
  3. Bu programa kayit yaptiran ve yabanci dil hazirlik sinifina devam etmesine ragmen hazirlik sinifini iki yil içinde basariyla tamamlayamayan ögrencilerin programdan ilisigi kesilir. Hazirlik sinifinda basarisiz olarak programdan ilisigi kesilen ögrenciler, varsa kendi yüksekögretim kurumlarinda ögretim dili Türkçe olan esdeger bir programa kayit yaptirabilirler. Ancak bu ögrenciler, talep etmeleri durumunda Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi Baskanligi tarafindan bir defaya mahsus olmak üzere kayit yaptirdigi yil itibariyla, ögrencinin YKS puanlarindan ilgili olan puani, yerlestirilecegi programa kayit yaptirmak için aranan taban puanindan düsük olmamasi sartiyla ögretim dili Türkçe olan programlardan birine merkezî olarak yerlestirilebilirler.
  4. Fakültemizdeki ögretim dili, en az %30’u Arapça olmak kaydiyla, Türkçe’dir.
  5. Fakültemiz mezunlari, büyük çogunlukla Milli Egitim Bakanligi bünyesinde ögretmen (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Imam Hatip Meslek Dersleri ögretmeni) ve Diyanet Isleri Baskanligi bünyesinde Din Görevlisi (Müftü, Imam, Vaiz, Kur’an Kursu Ögreticisi, Müezzin vs.) olarak görev alabilmektedirler. Ayrica, lisansüstü egitime devam edenler, üniversitelerde arastirma görevlisi, ögretim görevlisi ve zamanla ögretim üyesi olabilmektedirler. Bunlarin disinda mezunlarimiz Cumhurbaskanligi Arsivleri Genel Müdürlügü, Vakiflar Genel Müdürlügü, Kültür Bakanligi, Yazma Eserler baskanligi, YTB ve TIKA gibi kamu kuruluslarinda uzman olarak görev alabilmektedirler.
  6. Fakültemizde Erasmus, Farabi ve Mevlana programlari mevcuttur. Bu programlar çerçevesinde hem ülkemizdeki hem de yabanci ülkelerdeki üniversiteler arasinda ögrenci degisimi yapilabilmektedir.
  7. Rektörlügün belirledigi kontenjan dahilinde ögrencilerimizin kismi zamanli ögrenci olarak çalismalarina imkân saglanmaktadir.
  8. Fakültemizde Pedagojik Formasyon egitim almak isteyen ögrenciler 4.sinifa geldiklerinde iki yariyil Milli Egitim Bakanligima bagli devlet okullarinda Ögretmenlik Uygulamasi dersini uygulamali olarak almaktadirlar.

Bursa Uludag Ü. Ilahiyat Fakültesi Tanitim Filmi (2021)

 

Bursa Uludag Ü. Ilahiyat Fakültesi Tanitim Filmi (2020)


Hocalarimizi Taniyalim


Neden Uludag Ilahiyat



Bilgi

Okunma Sayısı: 8776
Eklenme Tarihi: 6.07.2021 14:59:26
Güncelleme Tarihi: 23.07.2022 20:43:16

Paylaş