Kaligrafi Sanatında Eğitimin Önemi

Fakültemizde bünyesinde faaliyet gösteren İslam Tarihi Topluluğu, Yeniden Doğuş Topluluğu ve Kritik ve Analitik Düşünce Topluluğu bir araya gelerek "Kaligrafi Sanatında Eğitimin Önemi" konulu konferans düzenledi. Ülkemizin önde gelen kaligraflarından Burak Akat'ın konuşmacı olduğu konferansın moderatörlüğünü 3. sınıf öğrencilerimizden, aynı zamanda Burak Akat'ın asistanlığını yapan Hasan Hüseyin Altan üstlendi. İslam Tarihi Topluluğu danışmanı Prof. Dr. Adem Apak'ın selamlama konuşmaları ile başlayan program, moderatör Hasan Hüseyin Altan'ın Burak Akat'a yönlendirdiği sorular etrafında devam etti. Kaligrafi sanatındaki eğitimin önemi ve eğitmenin nitelikleri, kaligrafi sanatında kullanılan malzemelerin özellikleri, bu sanatın ülkemizdeki konumu, günümüzde bu alana ilişkin verilen eğitimin yeterliliği gibi konular üzerinde durulan konferansta örnek eserlere de yer verildi. Program Prof. Dr. Adem Apak'ın fakültemiz adına hediye ve teşekkür belgesi takdimi ile nihayet erdi. Program sonunda Burak Akat'ın fakültemizde vermesi planlanan 3 aylık kaligrafi kursu için başvurular alındı.

Haber Tarihi : [27-Şub-2020]

Haber Görüntüleme : [1.106]