Fakültemizde Kariyer Günleri
 Fakültemizde Kariyer Günleri

Meslek seçiminde öğrencilerimize  yol göstermek amacıyla Fakültemizde  "İlahiyat Kariyer Günleri" seminer serisi düzenlendi. Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Abdullah KARAHAN ve Prof. Dr. Vejdi BİLGİN hocalarımızın öncülüğünde hazırlanan seminerlerde " İlahiyattan Hayata" slagonu kullanıldı. Oturumların moderatörlüğünü ise Arş. Gör. Dr. Sümeyra ÜNALAN TURAN üstlendi.

Alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katıldığı seminerler 23 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında, toplamda 5 oturum şeklinde düzenlendi. Mesleğe giriş şartları, mesleğin gerektirdiği görev ve sorumluluklar ile meslek hayatında karşılaşılabilecek problemler etraflıca ele alındı.

Din görevliliği/Vaizlik konulu ilk seminerde Bursa Vaizi Mehmet Durmuş ve Uzn. Yunus Emre Kır tecrübelerini öğrencilere aktardı. Kuran Kursu Öğreticiliği/Vaizelik konulu ikinci seminerde Vaize Dr. Asude Coşkunsever ile Kur'an Kursu Öğreticisi Hatice Kübra Aktepe öğrencilerle buluştu. Meslek dersi öğretmenleri Bünyamin Gürbüz ve Kevser Gülgen'in konuşmacı olduğu Meslek Dersleri/Din Dersi Öğretmenliği seminerinin ardından Bursa İl Müftü Yardımcısı Durmuş Ayvaz ve DİB müfettişlerinden Dr. M. Asım Coşkun Müftülük ve Müfettişliğin detaylarını öğrencilerle paylaştı. Son olarak okulumuz öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Ulvi Murat Kılavuz ve Arş. Gör. Esra Keskin'in katılımıyla Lisansüstü Eğitim ve Araştırma Görevliliği ile ilgili bilinmeyenler, bilinmesi gerekenler ve öğrencilerin aklına takılan soru işaretleri ele alındı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Kas-2019]

Haber Görüntüleme : [1.624]