"Mezunlar Fakültemizde" Söyleşi'si Yapıldı.

GENAR araştırma şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş'ı okulumuzda ağırladık.

Bursa İlahiyat Mezunları ve Mensupları Derneği (BİLDER) tarafından düzenlenen programda eski mezunlarımızdan İhsan Aktaş'ı misafir ettik. "Üç Tarz-ı Siyasetin Yüz Yıllık Evrimi" konulu bir konuşmayla öğrencilerle buluşan Aktaş, gözlemlerini ve birikimlerini öğrencilere aktardı.

BİLDER başkanı Mükerrem Özdemir'in selamlama konuşmasıyla başlayan program Dekan Yardımcımız Abdullah Karahan'ın söz almasıyla devam etti. Okulumuzda düzenlenen Kariyer Günlerine değinen Karahan, öğrencilerden ilahiyat alanı dışında da kariyer günü faaliyeti yapılması hususunda talepler geldiğini, BİLDER'in bu faaliyetinin öğrencilerin bu yöndeki isteklerini karşılar mahiyette olduğunu söyledi.

Sözlerine İlahiyat camiasının ortamı hasebiyle insana entellektüel bir kişilik kattığını söylerek başlayan Aktaş, Osmanlının son döneminde temayüz eden Osmanlıcılık, Milliyetçilik ve Batıcılık kavramlarını ele aldı. Osmanlıcılık fikrinin dinden ziyade siyasi bir fikir olduğunu, bu fikri besleyen devlet, tarikat ve selefilik olan üzere 3 damarı bulunduğunu söyledi. Bunların temsilcileri üzerinden etkilerini dile getirdi. Milliyetçilik ve Batıcılık fikirlerini ele alarak, Batıcılık düşüncesini benimseyenlerin aydinlanmayla beraber ortaya çıkan herşeyi kabul ettiklerini, onun dışında kalan ne varsa bir nevi çöpe attıklarını ifade etti.

Soru cevap faslının ardından BİLDER Başkanı Mükerrem Özdemir ve Dekan Yardımcımız Abdullah Karahan'ın hediye takdimiyle program sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Kas-2019]

Haber Görüntüleme : [981]