Fakültemizde yeni Eğitim Öğretim yılı Yaşar Aydınlı hocamızın "İslam Düşüncesi ve Farabi" konulu dersiyle başladı.
 Fakültemizde yeni Eğitim Öğretim yılı Yaşar Aydınlı hocamızın
Fakültemizde yeni Eğitim Öğretim yılı Yaşar Aydınlı hocamızın "İslam Düşüncesi ve Farabi" konulu dersiyle başladı. 
 
Fakültemizde 2019-2020 Eğitim-öğretim yılı Prof. Dr. Yaşar Aydınlı'nın Ibnü'l-Cezeri salonunda verdiği "İslam Düşüncesi ve Farabi" konulu dersiyle başladı.
Okulumuz öğretim görevlilerinden Mahmud Şevket Öztürk hocamızın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program dekanımız Prof. Dr. Bilal Kemikli'nin selamlama konuşmasıyla devam etti. İlmin bir muhit işi olduğuna değinen Kemikli, fakültemizde tevarüs eden ilmi ortamın gelişmesi adına hocalarımızın üzerlerine düşenden fazlasını yaptığını belirterek her birine teşekkürler etti. Bursa İlahiyat Vakfı bünyesinde kurulan BİLEM'in öğrenci kabulüne başladığını, uygulanacak program çerçevesinde fakültemizde de seminerlerin yapılacağını, BİLEM'in eğitim programına katılamayanların bu seminerlerden istifade edebileceğini sözlerine ekledi. 
 
Ardından söz alan Prof. Dr. Yaşar Aydınlı hikmete giden yolun şiir ve retorikle başladığından hareketle ilmi düşünce ve vahiy arasındaki ilişkiye değinerek dini düşüncenin felsefi düşünceye alternatif olmadığı söyledi. Farabi zaviyesinden hareketle İslam düşüncesinin 3 temel geleneği olan Kelam, Tasavvuf ve Hikmet'ten söz etti.
 
Günün anısına dekanımız Bilal Kemikli tarafından Yaşar Aydınlı hocamiza hediye takdim edildi. Yaşar hocamızın Farabi'nin el-Medinetü'l Fazila" eserini arı bir Türkçeyle yeniden tercüme etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Eyl-2019]

Haber Görüntüleme : [1.266]