Almanya’da İslam İlahiyatı Fakültesi ile İşbirliği

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Almanya Hessen Eyaleti’ndeki Giessen Justus-Liebig Üniversitesi’nin (JLÜ) arasında işbirliği kapsamında, Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Ali Kaya’nın teşvikiyle JLU Giessen Üniversitesi İSLAM İLAHİYATI Bölümü’yle Erasmus değişim anlaşması da dahil olmak üzere akademik işbirliği oluşturuldu. Giessen’de düzenlenen bir haftalık Yaz Okulu’na da Fakültemizden katılım gerçekleştirildi. Giessen Justus Liebig Üniversitesi İslam İlahiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Sarıkaya’nın koordinatörlüğünde Giessen’de yürütülen ve ikinci yılına devam eden IMPACCT (International Mobility with Partners Abroad for Culturally Competent Teachers/Kültürlerarası Eğitime Ehil Öğretmen Yetiştirmeye dönük Uluslararası Değişim Ortaklığı) Projesi kapsamında proje ortaklarından birisi olan Fakültemiz Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Dinler Tarihi öğretim üyesi Prof.Dr. Bülent Şenay, Yüksek Lisans öğrencilerimiz Furkan Hüseyin ve Lasha Bolkvadze ile birlikte JLU Giessen’deki bu Yaz Okulunda ders ve müzakerelere katılarak Fakültemizi temsil etti.

Giessen İlahiyat Fakültesi Katolik ve Protestan Teoloji Bölümlerinin öğretim üyeleri yanında Avusturya’dan ve Marmara Üniversitesi’nden de katılımla gerçekleştirilen programa ek olarak, Prof.Dr. Bülent Şenay tarafından JLU Giessen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Martin Kramer ve Giessen Üniversitesi Uluslararası İlişkiler/Erasmus Koordinatörü ile görüşülerek akademik ilişkilerin sürdürülmesi hususunda iki tarafın kararlılığı dile getirildi. Hocamız, ayrıca Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin’in öğrenciler ve proje katılımcılarına verdiği davete de katılarak Avrupa’da müslümanların sivil yaşamlarına bu tür projelerin katkıları hakkında değerlendirmelerde bulundu.  Program, Avusturya’dan katılan akademisyen Dr. Ğalib Stanfel’in kanun ve ney resitali ile sona erdi.

Haber Tarihi : [21-Eyl-2023]

Haber Görüntüleme : [606]