ÜRDÜN’DE ARAPÇA DİL EĞİTİMİ PROGRAMI SONA ERDİ!
 ÜRDÜN’DE ARAPÇA DİL EĞİTİMİ PROGRAMI SONA ERDİ!

15 Temmuz 2022 tarihinde Ürdün’ün başkenti Amman’da başlayan ve fakültemizde 2021-2022 öğretim yılında hazırlık, 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda öğrenim görmekte olan 45 öğrencinin katıldığı Arapça dil eğitimi programı 25 Ağustos 2022 Perşembe günü yapılan kapanış programı ve katılım belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

Sınıf ortamında aldıkları yoğun Arapça eğitiminin yanı sıra program kapsamında yapılan alan dersleri ve gezilerle de öğrencilerimiz, Arap gelenek ve göreneklerini, kültürünü, tarihini ve coğrafyasını yakından tanıma imkânı buldular.

Fakültemiz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Ahmet İhsan DÜNDAR ile Öğr. Gör. Muhammed Faruk ÇAKIR’ın altı haftalık program süresince eşlik ettikleri öğrencilerimiz, 28 Ağustos 2022 Pazar günü yurda dönüş yaptılar.

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet İhsan DÜNDAR ve Öğr. Gör. Muhammed Faruk ÇAKIR üniversiteler arası iş birliği sağlanması amacıyla Ürdün Üniversitesi, Yermuk Üniversitesi ve Uluslararası İslamî İlimler Üniversitesi’ne ziyaretlerde bulundular. Amman’da bulunan Uluslararası İslamî İlimler Üniversitesi (Cami’atu’l-Ulûmi’l-İslâmiyyeti’l-Âlemiyye) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Ali el-Halâyile tarafından kabul edilen ve rektörlük makamında yapılan ziyarette Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Mehmet AYHAN da hazır bulundu. Ayrıca aynı üniversitenin Hanefi Fıkhı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salâh Ebu’l-Hâc ile de bir görüşme gerçekleştirildi. Yapılan bu görüşmelerde üniversiteler arası iş birliği imkânları ile öğrenci ve personel değişimi programları çerçevesinde atılabilecek adımlar konusunda fikir alışverişinde bulundular. Ayrıca fakülteler düzeyindeki anlaşmalara ilişkin olarak ne tür çalışmalar yapılabileceği değerlendirildi. Bu ziyaretler, "İki Türk Üniversitesi İslami İlimler Üniversitesini Ziyaret Etti",  başlığı ile Nabaa Jordan, el-Sâ'ah, Neyrûz; "Türkiyeli Akademisyen Heyet İslami İlimleri Ziyaret etti" başlığı ile de Petra gibi haber ajanslarına da konu oldu.

Ürdün’de Arapça Dil Eğitimi programının gerçekleşmesi ciddi maddi ve manevi desteklerle mümkün olabildi. Bu vesileyle, programın finansmanında cömert desteklerini esirgemeyen OYTAŞ Yıldız İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldız Beyefendi'ye, Bursa İlahiyat Vakfı’na, Danimarka Türk Diyanet Vakfı'na ve bu vakıfları kuran, yaşatan bütün hayırsever iş insanlarına, bireysel katkıları ile ilim yolunda olanlara maddi ve manevi katkılar sunmaktan keyif alan cümle ilim ve irfan muhiplerine şükranlarımızı sunarız.

Son olarak, bu programın planlanması aşamasından sonlandırılmasına kadar, yakın ilgi, alaka ve desteklerini gördüğümüz Türkiye Cumhuriyeti Ürdün Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Hasan ASLAN’a ve kıymetli mezunumuz doktora öğrencisi Derda İlhan’a da teşekkür eder, çalışmalarında ve görevlerinde başarılar dileriz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Eyl-2022]

Haber Görüntüleme : [2.155]