2021-2022 Akademik Yılı Araştırma Görevlileri Toplantısı
 2021-2022 Akademik Yılı Araştırma Görevlileri Toplantısı

29 Eylül 2021 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Bilal Kemikli başkanlığında araştırma görevlileriyle bir toplantı gerçekleştirildi. Prof. Dr. Bilal Kemikli, 2021-2022 akademik yılının başlangıcında ilmî ihyanın gerçekleşmesi için temel teşkil eden “muhit, merak ve fikr-i takip” ilkelerine işaret etti. Akademik başarının mütemmimi olan ahlâkî boyutla ilgili olarak ise “tahalluk, teşahhus ve tezkiye-i nefs” mefhumlarının belirleyici olduğunu ifade etti. Böylece kuvve-i akliyyenin ancak nazarî ve amelî yetkinliklerin beraber geliştirilmesi ile gayesini tahakkuk ettirebileceğinin altını çizdi.

Dekan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Muhammet Tarakçı üç yıllık süreçte tamamladıkları görevler için araştırma görevlilerine teşekkür etti.  Özellikle BİLEM TV’de araştırma görevlilerinin katkısıyla yapılan “Ramazan ve Tefekkür”, “Hocalarımızı Tanıyalım” ve “Uludağ Söyleşileri” programlarının başarısına dikkat çekerek gelecekte yapılabilecek program serileri hakkında tavsiyede bulundu. Ayrıca yeni öğretim yılında derslerin pandemi önlemleri dahilinde verimli işlenmesi ve öğretimin koordinasyonu konusunda bilgi verdi. Dekan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Abdullah Karahan araştırma görevliliği sürecinin tecrübe ve ilmî birikim bakımından zenginleştirilmesinin usullerine ve aynı zamanda görev bilincinin önemine dikkat çekti.

Toplantı yakın zamanda gerçekleştirilecek olan sempozyumların duyurusu da yapılarak geleceğe yönelik güzel temenni ve hayır dualarla sonlandırıldı. Toplantının ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Eyl-2021]

Haber Görüntüleme : [1.858]