43. DÖNEM MEZUNLARI YUVADAN UÇTU
 43. DÖNEM MEZUNLARI YUVADAN UÇTU

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin 43. Dönem Mezunları olan 423 öğrenci Fakültelerine veda etti.

 

2021 yılı mezunları Fakülte bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreniyle mezuniyet sevinci yaşadı. Rektörümüz Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bursa Milletvekili Refik Özen, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sabahattin Dülger, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri, vakfımızın yönetim kurulu üyeleri, hocalarımız ve yaklaşık üç yüz öğrencinin katılımıyla icra edilen mezuniyet programı bir hayli renkli geçti. Dönem mezunlarından Alihan Topçu adlı öğrencinin Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda 43. Dönem mezunları adına Şüheda Yılmaz bir konuşma yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Murat Yurtsever öğrenciler için kaleme aldığı mektubu okuyarak izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Dekanımız Prof. Dr. Bilal Kemikli ise köklü bir birikimi ve geleneği olan bir fakülte konumuna geldiklerini söyleyerek Bursa İlahiyat’ın bugüne kadar verdiği sekiz bine yakın mezunla Türkiye’nin dini hayatına önemli oranda katkı sunan marka değeri yüksek, aranılan ve nitelikli bir fakülte olduğunu vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise, salgın döneminde mezuniyet törenlerinin arzu edilen coşkuda gerçekleştirilemediğini söyledi ve önümüzdeki yıllarda yeniden coşkulu mezuniyet törenleriyle öğrencileri yolcu etmeyi temenni ettiklerini söyledi. İlahiyatçılığın tıp ile birlikte insana doğrudan dokunan iki meslekten biri olduğunun altını çizen Rektör Kılavuz; “Sizleri bu anlayış ve donanımla mezun ediyoruz. Hayatınız boyunca hangi işi yaparsanız yapın; bilgiye ve adalete dayalı çalışın. Hikmetli işler yapın. Doğruluktan ayrılmayın. Hepinizin yolu açık olsun. Rabbim yar ve yardımcınız olsun” diyerek duygularını ifade etti.

Fakültemizin musiki hocası Doç. Dr. M. Zinnur Kanık ve öğrencilerinin sunduğu musiki icrasından sonra dereceye giren öğrenciler takdim edildi ve ödülleri verildi. Birinci öğretim birincisi olan Mehmet Akif Aydın adlı öğrencinin konuşmasının ardından öğrencilere gruplar halinde diplomaları ve plaketleri sunuldu.

Mezuniyet töreni aynı zamanda BİLEMTV aracılığıyla internet üzerinden canlı olarak yayınlandı. Böylece mezuniyet törenine katılamayan öğrencilerimiz, aileleri ve Uludağ İlahiyat camiası da online (senkron) olarak programa iştirak etme fırsatı bulmuş oldu. Yaklaşık iki yıldan beri Fakültelerinden ayrı kalan öğrencilerimiz bu vesileyle son kez ait oldukları yuvalarında bir gün geçirdiler; fakülteleriyle, birbirleriyle, hocalarıyla buluştular ve veda ettiler.

B.U.Ü. İlahiyat Fakültesi 2021 Mezuniyet Töreni Videosu

https://www.youtube.com/watch?v=vh2hpmP2Iz8

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Haz-2021]

Haber Görüntüleme : [2.369]