Bahar Dönemine İlişkin Senato Kararları

Sevgili öğrencilerimiz;

Rektörümüzün sizin için yayınladığı metin şu şekildedir... Sınavlara ve staja ilişkin sorularınıza cevap niteliğinde olan bu metni dikkatlice okuyunuz:

 

Kıymetli öğrencilerim; 

Üniversite Senatomuzun bugün yaptığı toplantıda aldığı kararları sizlere madde madde açıklamak istiyorum. 

Öncelikle bilmenizi isterim ki; bu kararlar içerisinde bulunduğumuz salgın nedeniyle sadece ve sadece bu yıla mahsus olarak uygulanacaktır.

1 - Covid-19 salgını nedeniyle arasınavlar yapılmayacak, sadece yılsonu ve bütünleme sınavları yapılacak ve etki oranı %100 üzerinden hesaplanacaktır.
2 - İlk 5 hafta yüzyüze yapılan eğitim süresince küçük sınav (quiz), ödev ve otomasyon sisteminde öğrencilerimize ilan edilen derslerin sınavları, öğretim üyeleri tarafından yılsonu sınavları ile birlikte kümülatif olarak değerlendirilecektir. 
3 - Yıllık sistemde öğrenim gören öğrencilerin Güz Yarıyılındaki zorunlu derslere ait 1. arasınavları %20, yılsonu sınavları ise %80 üzerinden hesaplanacak,Bahar Yarıyılındaki seçmeli derslerin 2. arasınavları yapılmayacak,sadece yılsonu ve bütünleme sınavı olacak.
4 - Uygulamalı eğitime yönelik birimlerde öğrenim görenlerle dönem içinde staja başlayanların ilk 5 hafta dışında eksik kalan uygulama dersleri, uzaktan eğitim yoluyla 22 Mayıs 2020'ye kadar tamamlanacaktır. Yılsonu/Bütünleme sınavı dışında not verilmeyecektir.
5 - Dönem içi proje, bitirme çalışmaları, staj, öğretmenlik uygulamaları alan öğrenciler bütünleme haklarından yararlanabilecektir.
6 - Küresel salgının devam etmesi durumunda yılsonu ve bütünleme sınavları ilan edilen mevcut akademik takvime göre e-sınav şeklinde, devam etmemesi durumunda ise yüzyüze yapılacak ve öğrencilerimize yeni bir akademik takvim ile duyurulacaktır.
7 - Sınava giremediğini belgelendiren öğrencilere mazeret sınav hakkı verilecektir. Dileyen öğrencilerimiz bu haktan yararlanabilecektir.
8 - Salgının devam etmesi durumunda öğrencilerimizin herhangi bir hak kaybına uğramaması için birimlerimiz tarafından gerekli planlamalar yapılacaktır.

Prof. Dr. A.Saim Kılavuz

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [17-Nis-2020 15:05]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [02-Haz-2020 08:31]

Duyuru Görüntüleme : [3.284]