BTSO 37.Meslek Komitesi ile Mesleki Eğitimde İş Birliği
 BTSO 37.Meslek Komitesi ile Mesleki Eğitimde İş Birliği

BTSO 37. Meslek Komitesi üyeleri Orhan Söylev başkanlığında Yüksekokulumuzu ziyaret etmişlerdir.Okulumuz idarecileri, Grafik Tasarım Programı ve Bilgisayar Programı öğretim elemanlarınca ağırlanan komite ile bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Yapılan toplantıda; İşyeri eğitimi, İş başı eğitimi ve staj konularıyla ilgili genel bilgiler verilmiştir. Özellikle İş-Kur işbirliği ile yapılacak olan İş Başı eğitiminin detayları üzerinde durulmuştur. 

Bursa’da grafik tasarım ve reklamcılık alanında hizmet veren Bursa Reklamcılar Derneği, Halkla İlişkiler Derneği, Grafikerler Derneği ve Açık Hava Reklamcılar Derneği’nin BTSO 37.Meslek Komitesinin  işbirliği ile birleştirileceği bilgisi verilerek, “Reklamcılık Okulu” adı altında eğitim verme süreçlerinden bahsedilmiştir. Bunun modüller halinde oluşturulan bir model haline getirilerek, uluslararası diplomalı ve iş istihdamı garantili olacak şekilde sürdürülebilir bir sistem haline getirmeyi hedeflediklerinin bilgisi verilmiştir. Süreç olarak 2 yıl öngörülmektedir. Yüksekokulumuz bünyesinde “Reklamcılık ve PR”, “Reklamcılık ve Halkla İlişkiler” alanında bir programın kurulabileceği ve nitelikli işgücü adına ortak hareket edilmesi  önerisinde bulunuldu.

Öğrencilere burs desteği, sektör memnuniyet anketleri, 37. Meslek Komitesi çalışanlarına sertifikalı eğitim desteği ile ilgili bir çok önemli konuda ortak çalışmalarda bulunmak üzere bir sonraki toplantının BTSO'da mart ayı içinde yapılması planlandı.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Oca-2016]

Haber Görüntüleme : [1.094]