Bilgisayar Programcılığı Programı Öğrencileri için Sertifikalı Seminer ve Eğitim Programları Başladı
 Bilgisayar Programcılığı Programı Öğrencileri için Sertifikalı Seminer ve Eğitim Programları Başladı

Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinin mesleki gelişimi, sanayi ile buluşması ve üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde mesleki eğitimde Endüstri 4.0’a uyum sağlayabilecek nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla ULUTEK ile işbirliği içerisinde sertifikalı seminer ve eğitim programları başladı.

6/12/2019 tarihinde Yalın Yazılım firması Sn. Ertan YILMAZ, Özcan MANAVOĞLU ve  Semiha ADAŞLAR tarafından *Yeni Nesil Yazılım Geliştirme Platformu “Geneu” konulu seminer ve eğitim gerçekleştirildi.

Seminerde öğrencilere Geneu yazılımın avantajları ve yazılımda sağladığı kolaylıklar ile, son kullanıcıların kendi ihtiyaçlarını kolay ve hızlı bir şekilde kendi içinde nasıl yazılıma dönüştürüp, sonradan da yazılımda anlık değişiklikler ve ilaveler gerçekleştirilebileceği anlatıldı. Yeni nesil yazılımların kullanımının artması ile birlikte bilgi aktarımındaki kayıplar, yazılıma dönüştürmedeki yavaşlık ve yanlış anlamadan doğabilecek problemler elimine edilmiş olacaktır.  İşletmeler kendi ihtiyaçları doğrultusunda, küçüklü büyüklü tüm yazılımlarını doğrudan ve hızlı bir şekilde oluşturarak sorunlarını kendi içlerinde çözebileceklerdir. Geneu ile geliştirilen yazılımın bakımı ve sürdürülme çabaları da işletmenin kendisi tarafından sağlanacağı için bürokrasi ve iş takibi kayıpları en aza inecek, verimlilik ve uygulama başarısı artacak, katlanılan maliyetler de büyük ölçüde düşecektir. Geneu son kullanıcı yazılım geliştirme aracı ile işletme, ihtiyacı doğrultusunda fonksiyon ve bilgi ortamını kendisi hazırlayacak, iş akışını kendisi belirleyecek, raporlamasını, uyarı sistemini, yetkilendirmesini kendisi geliştirecektir. Böylece, kendisi dışında bir başka rakip işletmenin birebir aynı yazılımı kullanma olanağı olmayacağından know-how denilebilecek işletme iş yapış biçimi tamamen işletmenin kendisinde saklı kalacaktır.

Ayrıca Geneu yeni nesil yazılımını gerçekleştiren ekibin en önemli kilit kişisinin 5 yıl önce Bilgisayar Programcılığı Programından mezun olmuş öğrencimiz Osman ABAY olması seminere katılan öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmıştır. Öğrencimiz Osman ABAY yazılım konusunda bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmıştır.

Seminer programından sonra gerçekleştirilen Geneu Eğitimi ile ilgili öğrencilerle birlikte yazılım projesi geliştirilmiştir. Proje üzerinde test işlemleri yapılarak, öğrencilerin yazılım konusunda farklı tecrübe, bilgi ve deneyim kazanmaları sağlanmıştır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Ara-2019]

Haber Görüntüleme : [918]