Geleceğin Üretim Teknolojilerine Yüksekokulumuz Akademisyenlerinden Proje Desteği

ÜRETİM İÇİN TASARIMDA SANAL VE ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK PROJESİ SONUÇLARININ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Yüksekokulumuz Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm başkanı Prof. Dr. Abdil Kuş’un yürütücüsü olduğu AB Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklık Projeleri kapsamında desteklenen “Üretim için Tasarımda Sanal ve Artırılmış Gerçeklik” projesi kapanış toplantısı sanayici ve mesleki eğitim temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Makine imalat sektörüne yönelik olarak Teknik Resim standartların daha iyi öğretilmesi için artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları geliştirilen proje kapsamında; Teknik Resim ve Standartlara ait mesleki eğitimlerde eksikliği en çok hissedilen konuların özellikle mobil uygulamaları yardımıyla üç boyutlu ortamda daha verimli yapılabilmesi amaçlanmıştır. Proje; Bursa Uludağ Üniversitesi koordinatörlüğünde, İngiltere’den Huddersfield Üniversitesi, Bulgaristan’dan Sofya Teknik Üniversitesi ile Bizpark Bilişim Şti. ortaklığında sürdürülmüştür. Geliştirilen uygulama linklerine, destekleyici materyallere ve animasyonlara “vrindesign.org” web sayfasından ücretsiz olarak ulaşılabilmektedir.

Haber Tarihi : [11-Kas-2019]

Haber Görüntüleme : [983]