UÜ Teknik Bilimler MYO Öğrencileri Üç Yılda Üç Diploma Aldı
 UÜ Teknik Bilimler MYO Öğrencileri Üç Yılda Üç Diploma Aldı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu'ndan ve Uluslararası Ortak Önlisans Programı (UOÖLP) ile İngiltere’den çift diplomayla mezun olan öğrenciler, İngiltere’de bir yıl daha okuyarak mühendis oldu.

Uludağ Üniversitesi ile İngiltere’deki City College Brighton and Hove ile Havering/Thames Gateway College arasında sürdürülen Uluslararası Ortak Ön Lisans anlaşması uyarınca, birinci sınıfı Teknik Bilimler MYO Makina (UOÖLP) ve Otomotiv Teknolojisi (UOÖLP) programlarında, ikinci sınıfı İngiltere’de okuyan öğrenciler geçen yıl mezun olup çift diploma aldı.
Diplomalardan biri Uludağ Üniversitesi, diğeri ise 115 ülkede tanınan EDEXCEL akreditasyonuna sahip Higher National Diploması (HND) idi.
 
Yeterli diploma derecesine sahip öğrenciler, Erdem Mutluergil ve Doğukan Yurtarslan, University of Greenwich'de ve Denizcan Peltek ve Ceyhun Ceylan
University of Derby'de bir yıl daha okuyarak mühendislik diplomasını almaya hak kazandı.
University of Derby (İngiltere) Üretim Mühendisliğinde bir yıl daha okuyarak mezun olan Denizcan Peltek ve Ceyhun Ceylan'ın diplomalarının YÖK tarafından denkliği kabul edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Oca-2016]

Haber Görüntüleme : [3.743]