TBMYO'ya, BEBKA Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Programından 750 Bin TL Proje Desteği
 TBMYO'ya, BEBKA Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Programından 750 Bin TL Proje Desteği

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın(BEBKA)  “Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” çağrısı başvuru değerlendirme süreci tamamlandı. 2019 Yılı Mali Destek Programlarına 65’i Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi ve 29’u Girişimcilik Mali Destek Programına olmak üzere toplam 94 adet proje başvurusu yapılmıştır. Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 27 proje, Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında 7 (yedi) proje olmak üzere toplam 34 proje destek almaya hak kazanmıştır. 2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında desteklenecek 34 proje için toplam 17.134.691 TL hibe desteği BEBKA  tarafından sağlanacaktır.

B.U.Ü Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun mesleki eğitim alt yapısını güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan  “Nitelikli Ara Eleman Yetiştirilmesine Yönelik Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Uygulamalı Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi” başlıklı proje desteklenmeye uygun bulunmuştur.

 Bu proje ile, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan programlarda eğitim alan/alacak olan öğrencilerin eğitimleri süresince alanlarında meslek edindirme  ve geliştirmeye yönelik olarak yararlanacakları yeni eğitim;

•             Moda  Tasarım, Grafik Tasarım ve Tekstil Teknolojisi Programının faydalanabileceği Moda Tasarım Eğitim Uygulama Laboratuvarının,

•             Elektrik, Gaz ve Tesisat Teknolojisi,  İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Mekatronik, Makine ve  Otomotiv Teknolojisi Programlarının ortak kullanımına izin verecek Elektrik Eğitim Uygulama Laboratuvarının,

•             Yüksekokul bünyesinde verilen Nümerik eğitim programlarının ve Bilgi iletişim teknolojileri uygulamalarının yapılacağı Bilgisayar Programcılığı eğitim uygulama laboratuvarının  kurulması, geliştirilmesi ile kurumun altyapısı ve işbirliği kapasitesinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.  Bu sayede Yüksekokulumuz bünyesinde eğitim görecek olan öğrencilerin uygulamalı mesleki eğitim alt yapısının oluşturulması ve güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

İki yıl sürecek olan projenin toplam bütçesi 899.961 TL’dir. Proje bedelinin 750.000’TL’si BEBKA tarafından sağlanacaktır. Projeye; Bursa Sanayi Ticaret Odası (BTSO), Bursa Bebe-Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) ortak olarak, Emko Elektronik, Kaplanlar Soğutma, Tunca Teknik şirketleri de iştirakçi olarak destek vereceklerdir.

Üniversitemizin mesleki eğitimde bölgemiz ve ülkemizin nitelikli tekniker ihtiyacını karşılamada üzerine düşen görevi sürdürmesine önemli katkı sağlayacak proje ile eğitim alt yapımız güçlenecektir.

https://www.bebka.org.tr/admin/datas/duyurus/485/mesleki-egitimin-gelistirilmesi-mdp_1568208903.pdf

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Eyl-2019]

Haber Görüntüleme : [1.293]