MESLEKİ EĞİTİME BOSCH DESTEĞİ
 MESLEKİ EĞİTİME BOSCH DESTEĞİ

Bireysel ve toplumsal yaşam için zorunlu olan bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri, tavır, tutum ve mesleki alışkanlıkların kazandırılmaya çalışıldığı meslek yüksekokullarında firmalara da bazı görevler düşmektedir. Bu kapsamda yüksekokulumuzda açılan İş Yeri Eğitimi I ve II derslerinin amacı da bu bilgi, beceri, tavır, tutum ve mesleki alışkanlıkların iş başında kazandırılmasını sağlamaktır.  Bosch ile yaptığımız protokol kapsamında 2015-2016 güz döneminde Elektrik Programı 9, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı 3, Gaz Tesisatı ve Teknolojisi Programı 4, Otomotiv Teknolojisi Programı 23, Makine Programı 18, Elektronik Teknolojisi Programı 10 ve Mekatronik Programından 2 öğrenci olmak üzere toplam  69 öğrencimiz İş Yeri Eğitimi I dersi kapsamında Bosh Bursa fabrikalarında çalışmaktadır.

Öğrencilerimizle sohbetlerimiz sırasında iş yeri eğitimi dersinin kendilerindeki etkisi sorduk ve aldığımız cevaplar karşısında dersin amacına uygun kazanımların elde edildiğini gördük. Öğrencilerimizden aldığımız cevaplardan bazıları ise şöyle:

‘Hayatım düzene girdi. Yemek saatim, uyku düzenim, çalışma programın düzene girdi.’, ‘İş başında eğitimde iletişimin önemini anladım.’, ‘Lisans tamamlamak benim için daha iyi olacak.’, ‘Üretim sürecine a’dan z’ye hakim oldum.’, ‘Bir çalışma ortamını gördüm.’, ‘Nelerde eksik olduğumu ve nelerde başarılı olduğumu görme fırsatım oldu.’, İnsanlara düzgün konuşmanın ne kadar önemli bir şey olduğunu gördüm.’, ‘Kendimi iş hayatına daha hazır hissediyorum.’, ‘Disiplinli, olmayı öğrendim.’ ‘Çalışma hayatında nelerle karşılaşabileceğimi gördüm.’, ‘Derste gördüğüm konuların neye yaradığını daha iyi anladım.’, ‘grupla çalışmayı ve verilen işi tek başıma yapabiliyorum.’, ‘Yeni arkadaşlar edindim.’, ‘Elde ettiğim gelirle düzenli harcama yapmam gerektiğini anladım.’, ‘El becerilerim daha da gelişti.’, ‘Yetenekli olduğumu ve başarılı olabileceğimi anladım.’

Tüm bu cevaplar iş yeri eğitimi dersinin sadece bir ders olmadığını öğrencilerimizin zihinsel, duygusal, sosyal, ekonomik ve kişisel yönlerine de katkısı olduğunu tespit ettik.

Bu çalışmamızın sürekliliği kapsamında aralık ayı içerisinde Bosch firması insan kaynaklarından Merve CÖMERTEL yaptığı ziyarette öğrencilerimize firmalarında iş yeri eğitimi uygulamaları hakkında bilgi verdi. Öğrencilerimizin ilgisi karşısında bu çalışmanın daha da verimli geçeceği izlenimi bizleri mutlu etti.

Yüksekokulumuz olarak öğrencilerimizi ziyaret etmek amacıyla aralık ayı içerisinde Bosch firmasına yaptığımız ziyarette bu çalışmanın nasıl daha verimli hale getirilebileceği hakkında fikir alışverişinde bulunduk. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Oca-2016]

Haber Görüntüleme : [1.691]