Bursa'da Nitelikli Eleman Açığını Çözmeliyiz
 Bursa'da Nitelikli Eleman Açığını Çözmeliyiz

Yüksekokulumuzu BTSO Başkanı Sn.İbrahim BURKAY ve Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Yusuf ULÇAY, Yüksekokulumuz ile “BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi“ (MESYEB) arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde başlatılan işbirliği çalışmalarını yerinde incelediler. Yüksekokulumuz ve  MESYEB arasında başlayan iş birliği sayesinde, mesleki yeterlilik ve belgelendirmeye ilişkin süreçlerde, MESYEB adına teorik ve uygulamalı eğitimler, soru bankası oluşturma, sınavların gerçekleştirilmesi ve değerlendirilmesi aşamalarında Uludağ Üniversitesi’nden akademik destek sağlanacak. U.Ü. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ayrıca; mesleki standart ve yeterlilik kriterlerinin belirlenmesi, ulusal ve uluslararası sosyal ve teknik hibe projelerin hazırlanması, mesleki gelişim merkezlerin oluşturulması gibi proje ve çalışmalarda BTSO MESYEB’e destek verecek.

BTSO başkanı İbrahim BURKAY “Bursa’da işgücü istihdamı sorunu yoktur, iş dünyasının yaşadığı sıkıntı nitelikli iş gücü teminindedir. BTSO mesleki eğitimin her aşamasına gereken desteği verecektir” dedi.

Prof.Dr.Yusuf ULÇAY ““Meslek yüksekokullarından mezun olanlar sanayi için yeterli kalifikasyonda görülmüyor. Bu sorunu aşmamız gerekiyor. Öncelikle iki yıllıkların eğitim kalitesini yükselterek prestij kazandıracağız” dedi.

Prof.Dr.Mehmet KARAHAN  Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu akademik kadrosu son derece tecrübelidir, Laboratuvarların alt yapısı Dünya Bankası kredisi ile oluşmuş ve sonrasında çeşitli projelerle geliştirilmiştir, yüksekokulumuz en yüksek taban puan ile öğrenci kabul eden programlara sahiptir. Mesleki Eğitimin iş dünyası ile iç içe olması zorunluluktur ve bu aşamada öğrencilerimizin eğitimlerine iş dünyasının vereceği her türlü destek sürdürülebilir üretim ve kalkınmanın gereğidir” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-Ara-2015]

Haber Görüntüleme : [973]