Mesleki Eğitimde Öğrencilerin Tercihi B.U.Ü TBMYO
 Mesleki Eğitimde Öğrencilerin Tercihi B.U.Ü TBMYO

 

Bursa, ekonomik yönüyle, Türk ekonomisinin geliştirilmesi ve ona yeni ivmeler kazandırılmasında aktif ve yönlendirici bir gücü temsil etmektedir. Ülke ve bölge ekonomisinin gelişmesine, ihracat yönüyle döviz girdisi sağlanmasına ve sanayi altyapısının güçlenmesine sağladığı katkılarla Bursa, ekonomik açıdan büyük bir dinamizm sergilemektedir.

Bursa’nın coğrafi konumu da, Bursa sanayisi için önemli bir avantajdır. Bursa, konumu itibariyle Anadolu yarımadasının batıya çıkış ve batının Anadolu’ya giriş kapısı konumundadır.Bursa, gelişmiş imalat sanayii ve ticareti sayesinde küresel bir çekim merkezi konumundadır. Türkiye'nin ekonomik büyümesinde ve başlıca yükselen ekonomilerden biri olmasında önemli bir paya sahiptir.Tarım, Turim ve Sanayi şehri Bursa nitelikli insan gücünün en hızlı istihdam edildiği illerden birisidir. Üretim çeşitliliği ve üretim kapasitesi nedeniyle her yıl binlerce yetişmiş insan gücüne talep doğmaktadır.

Bursa sanayisinin yetişmiş teknik personel talebini karşılaması amacıyla Koç Holding, Sönmez Holding ve Coşkun Et A.Ş’den  gelen taleplerle Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 1986-1987 eğitim öğretim yılında 177 öğrenci ve 7 programla, Türkiye Endüstrisinin ihtiyacı olan ara insan gücünü yetiştirmek amacıyla, iki yıllık ön lisans düzeyinde eğitim veren bir kurum olarak, bünyesinde teknik ve sosyal programlar barındıran ve Bursa Meslek Yüksekokulu olarak faaliyete geçmiştir. 1996 yılından itibaren de Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu adını almıştır. Bu süreçte iktisadi programlardan bölüm ayrılarak Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu adı altında yapılanmıştır.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu sanayicilerden gelen talepler üzerine şu an 18 farklı programda eğitim vermektedir. Dünya Bankası destekli laboratuvarları, AB, Tubitak, Bilimsel Araştırma projeleri ve sanayici destekleriyle yenilenerek eğitimlerine devam etmektedir. Alanında uzman 64 Öğretim Üye ve Görevlisinden oluşan tecrübeli bir eğitim kadrosuna sahiptir. Hemen her yıl tüm programlara kayıt yaptıran öğrencilere ait taban puanları sıralamasında devlet üniversiteleri arasında,Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun programları  1 ila 4. sırada tercih edilmektedir. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu programları 2018 yılında da,  öğrenci taban puanlarına göre yapılan sıralamada devlet üniversiteleri arasında en çok tercih edilen önlisans programlarına sahiptir.

Program Adı

Devlet Üniversiteleri Arasındaki Sıralaması

Bilgisayar programcılığı

9

Elektrik

6

Elektronik

6

Endüstriyel Kalıp

1

Et ve Ürünleri Teknolojisi

1

Gaz ve Tesisat Tek.

3

Gıda Teknolojisi

3

Grafik Tasarım

3

İklimlendirme ve Soğutma Tek.

2

İş Sağlığı ve Güvenliği

2

Makine

4

Mekatronik

4

Otomotiv

1

Süt ve Ürünleri Tek.

4

Süs Bitkileri Yetiştiriciliği

2

Tarım Makinaları

2

Tekstil

1

Kaynak:

www.basarisiralamalari.com

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Tem-2019]

Haber Görüntüleme : [1.287]