Yeni Mezun Grafik Tasarımcıların Markaları Görücüye Çıktı
 Yeni Mezun Grafik Tasarımcıların Markaları Görücüye Çıktı

 

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Grafik Tasarım Programı 2003-2004 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiş, örgün ve ikinci öğretim olarak eğitim veren iki yıllık bir programdır. Grafik Tasarım Programı’nın mezunları Bursa ve çevresindeki sektörel ihtiyacı karşılamakta grafik ve reklam ajansları, matbaalar, görsel iletişim medyaları, fotoğraf stüdyoları ve şirketlerin grafik tasarım departmanları gibi pek çok alanda istihdam edilmektedirler. Grafik tasarım programının öğrencileri son yarıyıllarında, 13 yıldır olduğu gibi yine Bursa’daki reklam ajanslarının koçluğunda markalarını yaratmışlar ve hem sektör temsilcilerinin hem de akademik çevrenin katılımı ile ”Bitirme Projesi Jüri” değerlendirmesine sunmuşlardır. Bu proje kapsamda öğrenciler kendi belirledikleri ürünlerin markalarını oluşturmuş ve kurumsal kimlik çalışmalarını yapmışlardır. Üretim, ambalaj, reklam, sosyal medya, tanıtım, pazarlama gibi aşamaları başarı ile gerçekleştirmişlerdir.

Bu sene Öğr. Gör. Evrim Sırmalı yürütücülüğünde ve  Grafik Tasarım Öğretim Elemanları Öğr.Gör.Gültekin ERDAL, Öğr.Gör.Alper ÇETİN, ve Emekli Dr.Öğr.Üy. A.Mehtap SAĞOCAK’ın katkılarıyla  gerçekleştirilen “Bitirme Projesi” kapsamında sunulan markalar ;  Neccar ,  Tolimix , Tareyağ , Bi’kap, Cevizm , Tabii , E-Ark, Rush , Mayhoş , Gaia , Woodoo , Devadem , Yedimm , Süslüm , Janti’dır.  Toplamda 15 proje grubu jüriye katılmıştır.

 

Bu tarz geliştirilmiş koçluk sistemi içinde, üniversite-sektör işbirliğinin önemli bir modelini oluşturan programımız, sektör tarafından desteklenmeye devam edilmekte ve takdir görmektedir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-May-2019]

Haber Görüntüleme : [1.925]