Sofya Teknik Üniversitesi Heyetini Ağırladık
 Sofya Teknik Üniversitesi Heyetini Ağırladık

Sofya Teknik Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Lubomir Vankov Dimitrov, Rektör Danışmanı Borislav Damyanov ve Arş. Gör. Dr. Toma Galeev’den oluşan bir heyet Yüksekokulumuzu ziyaret ettiler.

Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr Abdulvahap YİĞİT Sofya Teknik Üniversitesi ile işbirliği konusunda memnuniyetlerini dile getirmiş ve bu işbirliğinin yapılacak yeni projelerle gelişmesi dileklerini belirtmiştir. Görüşmelerde Malzeme Analizleri, Yapay Zekâ Yazılımları, İş Güvenliği, Otomotiv ve Raylı Sistemler konularıyla ilgili Avrupa Birliği projelerinde Uludağ Üniversitesi, Bursa’daki Sanayi Kuruluşları ve Sofya Teknik Üniversitesi arasında yapılabilecek ortak projeler ile ilgili konular ele alınmıştır.

Sofya Teknik Üniversitesi’nden gelen heyet AB projeleri konularındaki tecrübelerini Uludağ Üniversitesi aracılıyla başta Durmazlar AŞ ve Tofaş olmak üzere Bursa’daki diğer sanayi kuruluşlarının mevcut problemlerinin çözülmesine yönelik yapılacak yeni AB projeleri ve ortak bilimsel projelerde paylaşmak isteklerini dile getirmişlerdir.  Görüşmelerde ayrıca hâlihazırda anlaşması yapılmış olan Erasmus projesine ait imzalar atılmıştır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [20-Eyl-2018]

Haber Görüntüleme : [1.114]