MESYEB VE TEKNİK BİLİMLER MYO BİRLİKTE HAREKET EDECEK
 MESYEB VE TEKNİK BİLİMLER MYO BİRLİKTE HAREKET EDECEK

Uludağ Üniversitesi, iş güvenliği ve sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile örnek bir işbirliğine imza attı.

Uludağ Üniversitesi bünyesindeki akademisyenlerin, BTSO üyesi firmalara iş güvenliği alanında eğitimler vermesini sağlayacak işbirliği anlaşması kapsamında, MESYEB ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu da sınav ve belgelendirme çalışmalarında birlikte hareket edecek.

BTSO Merkez Binası’nda düzenlenen programda BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTSO ve Uludağ Üniversitesi arasındaki işbirliğini güçlendirecek protokole imza attı. Protokolde BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Gülener ve Cüneyt Şener, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök de hazır bulundular.

BTSO üyesi firmalara yönelik iş güvenliği eğitimlerinin yanı sıra, yapılan bir diğer protokolle MESYEB ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu arasında da işbirliği sağlanmış oldu. Protokol sayesinde, mesleki yeterlilik ve belgelendirmeye ilişkin süreçlerde, MESYEB adına teorik ve uygulamalı eğitimler, soru bankası oluşturma, sınavların gerçekleştirilmesi ve değerlendirilmesi aşamalarında Uludağ Üniversitesi’nden akademik destek sağlanacak. U.Ü. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ayrıca; mesleki standart ve yeterlilik kriterlerinin belirlenmesi, ulusal ve uluslararası sosyal ve teknik hibe projelerin hazırlanması, mesleki gelişim merkezlerin oluşturulması gibi proje ve çalışmalarda BTSO MESYEB’e destek verecek.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Kas-2015]

Haber Görüntüleme : [1.028]