MYO'lar Ara Değil, Ana Eleman Yetiştirir
 MYO'lar Ara Değil, Ana Eleman Yetiştirir

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Kariyer Günleri kapsamında 19 Nisan 2018 tarihinde Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Zeki Konukoğlu’nu ağırladı. 

Sayın Zeki Konukoğlu öğrencilerimiz ve akademisyenlerin bulunduğu seminerde “Liderlik ve Vizyon Geliştirme” konusunda bilgi ve tecrübelerini aktardı. 

MESLEK YÜKSEKOKULLARI ARA ELEMAN DEĞİL ANA ELEMAN YETİŞTİR. 

Liderlik ve vizyon gelişimi ile ilgili bilgi ve tecrübelerini aktaran Sn. Konukoğlu konuşmalarında iyi bir liderin vizyon sahibi, ikna edici, iletişim kurabilen, motive edici ve işlerini delege edebilen özellikte olduğunu belirtti. Yöneticilikte yetkilerin verildiği liderlikte ise yetkilerin kazanıldığına değindi. Yönetici ile lider arasındaki farklılıklara da değindiği konuşmasında yöneticinin doğru işler yaptığını Liderin ise doğru işleri yaptığını ifade etti. İyi bir lider olabilmek için kendisinin iş hayatında neler yaptığını anlattı. 

Meslek yüksekokullarındaki eğitim anlayışı ve bunun için yapılması gerekenler ile konuşmasına devam eden Sn. Konukoğlu Dünyadaki mesleki eğitim ile Türkiye’deki eğitimin karşılaştırması ile devam ettiği konuşmasında sanayicilerin Meslek Yüksekokullarından mezun olan öğrencilerden beklentilerine değindi. Üniversiteden mezun olduğunda öğrencilerin çok maaş beklentisi yerine beraber çalıştıkları kişiler ile ekip ruhu içerisinde  olmaları gerektiğini dile getirdi. İş hayatında güvenilir olmalarını, sürekli iş değiştirmemelerini ve çalıştıkları işin tüm basamakları bilmelerinin onların kariyer planlamaları için önemli olacağını söyledi. Son olarak öğrencilerimize tavsiyelerde bulunan Sn. Konukoğlu lisan öğrenmenin, araştırmacı olmanın ve sürekli olarak kendini yenilemenin ve en önemlisi işini sevmenin başarı için önemli olduğunu dile getirdi. Konuşmanın sonunda kendisine soru soran öğrencilerimize kitap hediye ederek okumanın ne kadar önemli olduğunun bir kez daha altını çizmiş oldu. 

Katılımın yüksek olduğu seminerde öğrencilerimiz için oldukça önemli konulara değinen Sn. Zeki Konukoğlu’nu ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [20-Nis-2018]

Haber Görüntüleme : [1.076]