Sofya Teknik ve Plovdiv Gıda Teknoloji Üniversitelerinde 2+2 Eğitim Protokolü
 Sofya Teknik ve Plovdiv Gıda Teknoloji Üniversitelerinde 2+2 Eğitim Protokolü

Bulgaristan Sofya Teknik Üniversitesi’nin 70. kuruluş yıl dönümü nedeniyle 28 farklı ülkeden 50 üniversitenin katılımıyla 27 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşen kutlama programına, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu adına idarecilerimiz katılmış ve üniversitemizi temsil etmişlerdir.

Kutlama programı sonrası Sofya Teknik Üniversitesinin Rektör, Rektör yardımcısı, Elektrik, Elektronik, Makine, Tekstil,  Ulaştırma ve Otomotiv Fakülteleri Dekanları ve Öğretim üyeleri ile 2+2 , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Öğretim Elemanı değişimi gibi konular görüşülmüştür.

Sofya Teknik Üniversitesi ve Plovdiv (Filibe) Gıda Teknoloji Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde yüksekokulumuz öğrencileri mezuniyetleri sonrasında,  ilgili fakültelerde iki yıl daha okuyarak mühendis unvanına sahip olabileceklerdir ( 2+2).

Her iki üniversite yöneticileri, AB projeleri ve bilimsel çalışmalarda Uludağ Üniversitesinin tüm birimleri ile ortaklık beklentilerini özellikle belirtmişlerdir. Karşılıklı Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi değişimleri, Öğretim Üyesi değişimleri konularında iş birliğine açık oldukları gözlemlenmiştir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Kas-2015]

Haber Görüntüleme : [992]