Yangın Güvenliği Uzmanlığı Sertifika Programı Tamamalandı
 Yangın Güvenliği Uzmanlığı Sertifika Programı Tamamalandı

 

Yangın; Çalışma ortamlarımızda ve günlük yaşantımızda sıkça karşılaştığımız, ciddi anlamda can ve mal kaybına neden olan istemeyen bir durumdur. Parlayıcı, patlayıcı ve kolay alevlenir maddelerin çokça kullanıldığı işyerlerimizde önleme ve koruma amaçlı proaktif çalışmaları yapacak, riskleri değerlendirecek, yangın güvenliğine yönelik sistemleri kuracak, yönetecek ve denetleyecek personellerin bulundurulması işverenlerin sorumluluğundadır.    

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı ve Bursa Risk Yönetim Grubu iş birliği ile düzenlenen ve 32 iş güvenliği uzmanının katılımlarıyla gerçekleşen “Yangın Güvenliği Uzmanlığı” eğitimi başarı ile sonuçlanmıştır.

 Temel Yangın Bilgisi, Yangın Güvenliğinin Prensipleri, Yangın Risk Analizi, Aktif ve Pasif Yangın Korunma, Yanıcı Parlayıcı Kimyasallar, Patlamadan Korunma, Statik Elektrik ve Önlemleri, Yangın Önleyici Çalışma Yönergeleri, Yangın Güvenlik Denetimleri, Binaların Yangından Korunma Yönetmeliği, Yangın Güvenlik Eğitimleri konularının verildiği eğitim; 27, 28, 29 Ekim 2017 tarihlerinde Cemal KOZACI hocamızın katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Kurumlarında yangın güvenliğine yönelik sistemini kurmakla sorumlu olan kişiler ve hizmet verdikleri işletmelerde ekipleri oluşturmak ve eğitim vermek isteyen İş Güvenliği Uzmanları için açılacak eğitimlerle ilgili takvim daha sonra açıklanacaktır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Kas-2017]

Haber Görüntüleme : [1.585]