geleceği kodluyoruz
 geleceği kodluyoruz

KODLAMA FESTİVALİ’NDE GELECEĞİ KODLUYORUZ

 

Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, Bilgisayar Programcılığı Programı Podyumpark’da Kuark Dijital ile ortaklaşa düzenlenen Kodlama Festivaline katıldı. Bilgisayar Programcılığı Program Başkanı Öğr. Gör. Ebru Yeniman Yıldırım liderliğinde gerçekleştirilen Festivalde Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencileri tarafından çocuklara öğretilen ve bu konudaki farkındalığı arttıran eğlenceli oyunlar çocukları öğrenmeye motive etmiş ve aynı zamanda kendi öğrenmelerinden sorumlu olmalarını da teşvik ederek, gelişimlerine katkı sağlamıştır. Festival boyunca 9 farklı kodlama dili (Scratch ile Oyun Kodlama, Kodlamasal, mBot ile Robot Kodlama, Makey Makey ile Kodlama, Arduino Kodlama, Scratch ile IOT Kodlama, Scratch ile Arttırılmış Gerçeklik, Cubetto ile Kodlama, OSMO ile Kodlama, Lego Robot Kodlama) ve 20 atölye ile Kodlama eğitimleri yapılmıştır.

 

“Kodlama Festivali” ile çocuklara problem çözme, iletişim kurma, takım çalışması, yaratıcılık, kritik düşünme ve ileri seviyede teknoloji bilgisi edinme gibi transfer edilebilen becerileri programcılık ilkelerini kullanarak 2D veya 3D şeklinde elektronik ortamlarda oynanabilen oyun tasarımları yaptırarak, çocukların oyun oynayarak tüketici değil, üretici konuma getirilmesi konusunda faaliyetlerde bulunulmuştur. Günümüzde çocuklar genellikle zamanlarının büyük bir kısmını dijital oyunlar oynayarak geçirdikleri için onların bu konuya olan ilgileri programcılık bilgisi ile birleştirilerek işlemsel düşünme güçleri arttırılmaya çalışılmıştır.

Dünyada birçok ülkede okullarda Oyun Kodlama eğitimi ders planlarında zorunlu ders olarak yer almaktadır. Ülkeler kendi ulusal ekonomilerini ve artan bilişim teknolojileri ihtiyacını gerekçe göstererek kodlama eğitiminin yayılması konusunda çalışmalar yapmaktadırlar. Oyun kodlama eğitimi ile çocukların matematik ve analitik düşünme alt yapısı gelişmektedir. Türkiye’de de son yıllarda bu konuda çalışmalar yapılmaktadır. Uludağ Üniversitesi, TBMYO, Bilgisayar Programcılığı Programı da Oyun Tabanlı Programlama Eğitimini desteklemekte ve bu konuya destek vermektedir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-May-2017]

Haber Görüntüleme : [1.110]