İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası
 İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası

İş sağlığı ve güvenliğinin çalışma hayatındaki önemi ve önceliğine inanan Bakanlığımız 1987 yılından bu yana her yıl 4-10 Mayıs tarihlerinde "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" düzenlemektedir.

 

Yüksekokulumuz İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğretim elemanları ve öğrencileri İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasını eğitimlerine ve toplumsal bilince katkı sağlayacak  faaliyetlerle zenginleştirdiler.

 

9 MAYIS 2017 - Afet ve Acil Durum Yönetimi

Yüksekokulumuz İş Sağlığı ve Güvenliği programı son sınıf öğrencileri Afet ve Acil Durum Yönetimi dersi kapsamında Nilüfer Belediyesi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezini ziyaret ettiler. Afet İşleri Koordinasyon Sorumlusu Fatih Işık'tan Afetler ve Acil Durumlar ile ilgili önemli bilgiler edinen öğrencilerimiz Deprem Tecrübe Simülasyonu, Yangın Söndürme Simülasyonu ve Duman Simülasyonu ile okulda öğrenmiş oldukları teorik bilgiyi uygulama fırsatı bularak pekiştirmiş oldu. İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Öğr. Gör. Uğur Saklangıç'ın ve Öğr. Gör. Sevil Çırakoğlu'nun bu faydalı eğitimin gerçekleşmesinde emeği geçen Koordinatör Fatih Bey ve Pınar Hanım'a teşekkür belgesi sunmasıyla program son buldu.

10 MAYIS 2017 - İŞ İŞTEN GEÇMEDEN ÖNCE İŞ GÜVENLİĞİ

 

Uludağ Üniversitesinde İş Güvenliğine dikkat çekmek için İş güvenliği programı öğrencileri yürüyüş düzenledi.

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Başkanı Öğr. Gör. Uğur Saklangıç, Öğr. Gör. Sevil Çırakoğlu, Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi  Doç Dr. Nurettin Yamankaradeniz rehberliğinde öğrencilerimizin iş kazalarına ve meslek hastalıklarına vurgu yapmak ve duyarlılık oluşturmak için düzenlediği etkinlikte, iş ekipmanları, broşürler, iş kazası canlandırmaları ve projeleri Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafından ilgiyle dinlenildi.

Görükle Kampüsü içinde İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Farkındalık Yürüyüşü yapılarak öğrencilere ve ilgililere bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Yürüyüş esnasında konuşan Doç. Dr. Nurettin Yamankaradeniz: “İş güvenliği yalnız iş güvenliği uzmanlarının derdi değildir. İş vereninden çalışanına hatta etkileri bakımından herkesi ilgilendiren bir konudur. Alınacak önlemler iş kazası meydana geldikten sonra karşılaşacağımız kayıplardan çok daha az maliyetli olacaktır. Bu konuda herkesin çalışması gerekiyor.” dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Programının faaliyetleri ve projeleri önümüzdeki dönemlerde artarak devam edeceği öğrenildi.

 

 

11 MAYIS 2017 - Risk Değerlendirme

İş Sağlığı ve Güvenliği konusunun vazgeçilmez unsurlarından biri olan Risk Değerlendirme başlığı altında Ergonomi ve Kimyasallarla Çalışma konularının ele alındığı seminere Yüksekokulumuz İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencileri tam kadro katıldı. İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olarak görev yapan diğer katılımcılarla tanışma imkanı bulan öğrencilerimiz mezun olduktan sonra çalışma ortamlarının nasıl olacağı, nelere dikkat etmeleri gerektiği gibi konularda birebir bu işi hali hazırda yapan kişilerden öğrenmiş oldular.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-May-2017]

Haber Görüntüleme : [1.495]