6. THY Bursa Bilim Şenliği Başladı
 6. THY Bursa Bilim Şenliği Başladı

6. THY Bursa Bilim Şenliği 4-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında Bursa Tüyap Fuar alanında bugün ziyaretçilerini kapılarını açtı. Çok sayıda yurtdışı ve yurtiçi  kurumun destek verdiği şenliğe, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu "Lazer İle Kazıma ve Markalama" ve "Peynir Atölyesi" ile katkı sağlamaktadır. Peynir Atölyesinde daha  ilk günden 120 öğrenciye  sütün peynire ve yoğurda dönüşümü anlatılarak deneysel peynir üretimi  gerçekleştirilmiştir. 

6. Türk Hava Yolları Bursa Bilim Şenliği bu yıl  bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Etkinlik kapsamında “Largest Practical Science Lesson – Uygulamalı En Büyük Fen Dersi” kategorisinde dünya rekoru denemesi yapılacaktır.

6. Türk Hava Yolları Bursa Bilim Şenliği kapsamında 3500 öğrenci katılımı ile dünya rekoru denemesi gerçekleştirilecektir. Rekor denemesi TÜYAP Fuar Merkezi ‘nde gerçekleştirilecektir. Guinness Word Records yetkilileri, eğitmenler ve noterler eşliğinde 3500 öğrenci iki adet fen deneyini 1 saat içerisinde gerçekleştirmeye çalışacaklar.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-May-2017]

Haber Görüntüleme : [1.080]