Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı öğretim görevlisi ve öğrencileri, obezite sorununu göz önüne alarak probiyotik ve prebiyotik içerikli "yeni nesil" dondurma ürettimi için gerekli tüm prosedürleri tamamladı.
Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Engin Yılmaz, Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında başlattıkları “Probiyotik ve prebiyotik (simbiyotik) kullanılarak yeni nesil dondurma üretimi” projesine ait alt yapı çalışmaları sonlandırıldı ve dondurma çeşitleri öğrenci şenliklerine kadar merkez kampüs'de tüketiciyle buluşacak.
TBMYO Süt ve Ürünleri Programı Öğretim Görevlisi Dr.Pelin Akyuva'nın, Bilimsel Araştırma Alt Yapı Projesi kapsamında yürüttüğü projesi kapsamında geleneksel yöntemler ile hazırlanacak kefir, sahlep ve meyveli yoğurt ile tüketiciye sunulacak süt ürünleri çeşitliliği arttırılcaktır.
Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv