Kariyer Planlama Seminerleri
Yüksekokulumuz öğrencilerine 28.11.2024 tarihinde Kariyer Planlama dersi kapsamında okulumuz mezunlarından Diyetisyen Hüseyin Küçüker tarafından “ Gıdada Kariyer Yolculuğum ve Sağlıklı Beslenme “ Gıda Teknikeri Gülce Çakır tarafından ise “Çikolata Nedir? Nasıl Üretilir? Satışı ve Günümüzdeki Önemi” adlı seminerler verildi.
Diyetisyen Hüseyin Küçüker verdiği seminerde öncelikle Gıda Teknikerliği okuduğu dönemdeki okul hayatını anlatarak bu dönemin çok kıymetli olduğunun üzerinde durdu ayrıca dikey geçiş sınavına hazırlanma sürecine de değinen Hüseyin Küçüker Beslenme ve Diyetetik Programını neden seçtiğinden bahsetti. Bunlarla birlikte öğrencilerimize okul hayatları esnasından sağlıklı beslenmede dikkat etmeleri gereken noktaların üzerinde durarak öğünlerde tüketebilecekleri sağlıklı besinlerden örnekler verdi. Öğrencilerimizden gelen soruları yanıtlayarak seminerini sonlandırdı.
Gıda Teknikeri Gülce Çakır ise seminerine çalışma hayatındaki tecrübelerini anlatarak başladı. Şimdiye kadar çalıştığı firmalardan bahseden Gülce Çakır şuanda bulunduğu konuma gelebilmek için çok çalıştığını ve başlangıçta yaşadığı zorlukları paylaştı. Seminerin devamında kakao meyvesinin eldesi, toplanması, kakao çekirdeğinin işlenerek kakaoya dönüşmesi ve en son çikolatanın üretimine kadar olan süreçleri detaylı bir şekilde öğrencilerimizle paylaştı. Öğrencilerimizin çikolata hakkındaki sorularını yanıtlayarak seminerini sonlandırdı.
Verdikleri değerli bilgilerden ötürü teşekkür eden Dr. Öğretim Üyesi Süreyya Saltan Evrensel kendilerine teşekkür belgelerini taktim etti.
Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv