Moda Tasarım Programı Danışma Kurul Toplantısı
 Moda Tasarım Programı Danışma Kurul Toplantısı

Moda Tasarım Programı Danışma Kurul Toplantısı


Moda Tasarım Programı Danışma Kurul Toplantısı, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda değerli misafirlerimizin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantı, Doç. Dr. Ayşegül Akpınar (Müd. Yrd), Dr. İsmet Gücüyener (Müd. Yrd), Dr. Öğretim Üyesi Şükran ÇAKMAK, Öğr. Gör. Mine BALCI, Öğr. Gör. Hatice Kübra ÖZBEY, Öğr. Gör. Gizem ANŞİN GÜRTEKİN, Yaşariye Doğan (Emelya Konfeksiyon Tekstil Ltd. Şti. Sahibi/Bursa Fashion Week Yönetim Kurulu Üyesi), Serpil Cerit (Ceritti Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti. Sahibi), Sinem Toplan (Biz Globaliz Yönetim Kurulu Bşk./ Finans Kontrol Merkezi Kurucusu/ Ekonomist), Ebru Kırcali (Ebru Kırcali Birdal Stor Sahibi) ve Sevinç Kahveci (JOY KEEPER Kids Wear Sahibi) katılımı ile gerçekleştirildi.

Mesleki eğitimde nitelik ve verimliliğin arttırılması için görüş ve önerilerin görüşüldüğü toplantıda tüm katılımcılar Üniversitesi Sanayi İşbirliği kapsamında fikir ve görüşlerini paylaştı. Sayın Toplan ve ihracat yapan firma temsilcisi olarak Sayın Kahveci, dünya pazarının mevcut durumu, pazar açıkları ve tespit edilen ihtiyaçlar ile birlikte çözüm önerileri konusunda işbirliği taleplerini ilettiler. Geleceğin teknoloji ile şekillendiği ve teknolojinin takip edilebilmesi konusundaki fikirler paylaşıldı. Ders içeriklerinin sektör beklentilerine uygunluğu görüşüldü. Sektörü daha yakından tanıyabilmek adına işletme gezileri ve sektör temsilcilerinin seminerlerine devam edilmesi gerekliliği belirlendi. Bu yönde konuklarımız öğrencilerimize desteğe her zaman hazır olduklarını ifade ettiler. Öğrencilerimizin işletmeler için tasarım yapmasına yönelik yoğun talepler devam etti.

Üniversite-Sanayi İşbirlikleri konusunda mevcut durum, geleceğe dair görüşler paylaşıldı. Geçtiğimiz dönem değerlendirmesinin ardından yeni işbirlikleri için misafirlerimizin AB komisyonlarında üyelikleri ve birlikte bu komisyonlara ayrılan proje fonlarından faydalanabilmek için proje konu önerileri görüşüldü. Üniversitemizin global dünyada isminin duyurulması adına öğrencilerin aktif olduğu bilimsel çalışma önerileri üzerine planlamalar yapıldı.

Ayrıca, öğrencilerimizin tasarımda deneysel süreçlerini destekleyici malzeme ve donanım konusunda sektör desteği gerekliliği görüşüldü. Sektör temsilcilerimizden sürdürülebilir şekilde kumaş ve aksesuar desteğine yönelik çalışmalar yapılacağı sözü alındı. 
 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Haz-2024]

Haber Görüntüleme : [34]