PLC Laboratuvarı Açıldı
 PLC Laboratuvarı Açıldı

Uludağ Üniversitesi Araştırma Fonu Alt Yapı Projelerine sunulan ve desteklenen projelerle Teknik Bilimler meslek Yüksekokulu Elektrik, Elektronik Programı PLC Laboratuvarını eğitim ve öğretime kazandırmıştır. Bunun dışındaki projelerle Mekatronik Programı, Tekstil Programı, Süt ve Ürünleri Tek. Programı, Gaz ve Tesisatı programının laboratuvar alt yapısı güçlendirilmiştir.

PLC Laboratuvarının açılışı; Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf ULCAY, Bulgaristan Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Georgy MİHOV ve yardımcıları, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Aslı  HOCKENBERGER, TBMYO Kurucu Müdürü Prof.Dr. Abdurrahim KORUKÇU, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Abdulvahap YİĞİT, akademisyenler ve Bursa Asansör Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulunun katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Mesleki Eğitimin Pratik Alt Yapısı Zenginleştirilmeli.

Açılış konuşmasını yapan Teknik Bilimler meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Mehmet Karahan; 

"Mesleki eğitimde uygulamalı eğitimin rolü gerçekten çok büyüktür. Mesleki eğitim veren okulların altyapısı ve uygulama imkanlarının olması, mezun olan gençlerin hemen işe adapte olması ve üretkenlikleri açısından çok önemli bir avantajdır. Okulumuz kuruluşundan itibaren bu avantaja nispeten hep sahip olmuştur. Kuruluşunda Koç Holdingin destekleri ve sonrasında Dünya Bankası kredi desteği ile, emsallerine göre en iyi altyapıya sahip okullardan birisi olagelmiştir. Hocalarımızın çeşitli projelerden kazandırdığı olanaklarda bu altyapıyı ciddi anlamda desteklemiştir.

Ancak zaman geçtikçe mevcut altyapı güncelliğini yitirmekte ve yenilenmesi gerekmektedir. Bizde yönetim olarak geçen yıl program başkanı ve bölüm başkanı arkadaşlarımızla bu konuda ne yapabiliriz diye bir çözüm arayışına girdik. Bu konuda aslında sayın rektörümünüz ve Bap Koordinatörümüzün, daha dinamik bir BAP oluşturma politikası, bize yol açmıştır. Altyapı projelerinin daha etkin hale getirilmesi konusunda Rektörlüğümüzün heyacanı ve azmi, üniversitenin genelinde altyapı iyileştirilmesine yönelik çözüm üretmiştir. Bizde Rektörlüğün bu dinamizmi ve heyecanını kendi okulumzla paylaştık. Bu kapsamda da geçen yıl çok sayıda altyapı projesi sunuldu. Tekstil, Mekatronik, Elektronik, Elektrik, Süt Teknolojisi ve Gaz ve Tesisatı programlarının projeleri desteklendi. bu projelerle okulumuza yeni laboratuvarlar kazandırdık." dedi.

Tören PLC laboratuvarının açılışı sonrası  desteklenen diğer laboratuvarların ziyareti ile sonlandırıldı.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Kas-2016]

Haber Görüntüleme : [1.543]