Teknik Bilimler MYO ve TÜV AUSTRIA Elektro-Mobilite arasındaki Protokol çerçevesinde ECE R 100 Batarya Elektrikli Araçlar ve OVE R 19 /2021 Yüksek Voltaj sistemli araçlarda güvenli çalışma Eğiticilerin Eğitimi Tamamlandı
 Teknik Bilimler MYO ve TÜV AUSTRIA Elektro-Mobilite arasındaki Protokol çerçevesinde  ECE R 100 Batarya Elektrikli Araçlar ve OVE R 19 /2021 Yüksek Voltaj sistemli araçlarda güvenli çalışma Eğiticilerin Eğitimi Tamamlandı

Teknik Bilimler MYO ve TÜV AUSTRIA Elektro-Mobilite arasındaki Protokol çerçevesinde  ECE R 100 Batarya Elektrikli Araçlar ve OVE R 19 /2021 Yüksek Voltaj sistemli araçlarda güvenli çalışma Eğiticilerin Eğitimi Tamamlandı

BUU Teknik Bilimler MYO (TBMYO) ile TÜV AUSTRIA Elektro-mobilite arasında imzalanan  işbirliği protokolüne istinaden AB ülkelerince kabul edilmiş ve uygulanmakta olan ECE R 100 Batarya Elektrikli Araçlar ve OVE R 19 /2021 Yüksek Voltaj sistemli araçlarda güvenli çalışma eğiticilerin eğitimi programı 4-8 Aralık 2023 tarihlerinde üniversitemizde gerçekleştirildi.

TBMYO Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Programı ve TÜV AUSTRIA Elektro-mobilite tarafından organize edilen ve Hibrit ve Elektrikli Taşıtlar ile ilgili öğretim elemanları, mesleki eğitim ve sektör temsilcilerinin katıldığı eğitim TÜV AUSTRIA Elektro-mobilite eğitimcisi Oliver Hrazdera tarafından TBMYO da uygulamalı olarak verilmiştir.

OVE yönergesi R 19'a dayalı olarak elektrikli araçlarla çalışmaya ilişkin eğitim için tüm malzeme (ekipman) içeriğini sağlamaktadır. Bu kapsamda alınacak eğitimlerle kazanılacak nitelikler Seviye 1, 2 ve 3 olarak belirlenmiş durumdadır. Yine, ECE R 100 Bataryalı Elektrikli Araçlar Yönetmelik, elektrikli tahrik üniteleriyle donatılmış ancak elektrik şebekesine kalıcı olarak bağlı olmayan, hızı 25 km/saat'in üzerinde olan karayolu araçları için elektriksel güvenlik gereklilikleri, yalıtım direnci, dolaylı temasa karşı koruma,  işlevsel güvenlik, tip onay belgesi gibi konuları kapsamaktadır.

Bu kapsamda 4 gün süren eğitim programını başarı ile tamamlayan katılımcılar Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Seviye-1, 2 ve 3 Eğiticilerin Eğitimi Sertifikası almaya hak kazanmışlardır.

Yüksekokul müdürü Prof Dr. Mehmet Karahan bu eğitim ile Seviye 1, 2 ve 3 eğitim ve sertifikalandırma yetkisi oluşturulduğunu belirterek, bu alanda verdiğimiz eğitimleri TÜV normlarına göre akredite etmiş olacaklarını da belirtti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [490]