Moda Tasarımı Eğitiminde Sürdürülebilirlik İçin Eğitim Protokolleri Devam Ediyor
 Moda Tasarımı Eğitiminde Sürdürülebilirlik İçin Eğitim Protokolleri Devam Ediyor

Moda Tasarımı Eğitiminde Sürdürülebilirlik İçin Eğitim Protokolleri Devam Ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğinde hayata geçirilen Moda Tasarım Teknolojilerinde Kalıp Geliştirme Eğitim Programı’nın 2. Grubu açıldı.

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği (UHKİB), İstanbul Moda Akademisi (İMA) ve Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (BUÜ TBMYO) Moda Tasarım Programı işbirliği ile hazır giyim sektöründe nitelikli insan kaynağı oluşturmak için yürütülen “Moda Tasarımında Kalıp ve Model Geliştirme” projemiz yenilenen protokol ile genişleyerek devam ediyor.

Sektör beklentilerine uygun eleman yetiştirilmesi kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi Moda Tasarım Programı atölye ve dersliklerinde gerçekleştirilen sertifikalı mesleki eğitim programı,

2022-2023 Eğitim-Öğretim döneminde başlamış olup, 2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminde yenilenen protokol kapsamında alınan ikinci öğrenci grubunun da katılımı ile yeni dönemine başladı.

Geniş bir eğitimci kadrosu ve sektör desteği ile yürütülen projede öğrenciler, ilk yıl yoğun bir mesleki eğitim almaktadır. İlk yıl sonunda sektör deneyimi kazanmaları için UHKİB üyesi firmalarda gerçekleştirdikleri staj çalışmaları ve ikinci yıl proje çalışmaları ile desteklenmektedir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Eki-2023]

Haber Görüntüleme : [406]