Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet KARAHAN En Başarılı Bilim İnsanları Listesinde
 Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet KARAHAN En Başarılı Bilim İnsanları Listesinde

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Stanford Üniversitesi’nden bilim adamlarının öncülük ettiği, Hollanda’dan da bilim insanlarının yer aldığı bir ekip tarafından atıf sayısı, h indeksi, hm indeksi, kendine atıf oranı gibi değişkenlerden oluşan ve kompozit indikatör bilimsel etki endeksi kullanılarak yapılan başarı sıralamasında 2023 yılında dünyada yüzde 2’lik dilime giren “World Top %2 Scientists List” araştırmacılar belirlendi.

Türkiye’den 1395 bilim insanının bulunduğu listeye Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) görev yapan 15 akademisyen girmeye hak kazandı. Yüksekokul müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Karahan, bu listeye hem 2023 yıllık bazda yapılan listede hem de tüm kariyer boyunca yapılan çalışmaların esas alındığı listede yer buldu. 

Prof. Dr. Mehmet  Karahan ayrıca “World Top %2 Scientists List” de Tekstil Mühendisliği alanında yapılan sıralamada Türkiye genelinde ilk 5 de yer buldu. 

Prof. Dr. Mehmet Karahan AD Scientific tarafından google schoolar a göre bilimsel yayın, atıf ve h-indeks verilerine göre yapılan sıralamada ise Türkiye genelinde 2, Avrupa genelinde 6. dünya genelinde ise 39. sırada yer aldı. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Eki-2023]

Haber Görüntüleme : [453]