ERMAKSAN ZİYARETİ

Ermaksan Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. ABD’de ERMAKUSA,  Almanya’da ERMAK Deutchland GmbH ve dünya çapındaki seçkin bayileri aracılığıyla 120’yi aşkın ülkede verimli üretime katkı sağlamaktadır. ERMAKSAN ADDITIVE markasıyla Türkiye’nin ilk metal 3D yazıcısını üreterek eklemeli imalat dünyasının hizmetine sunmuş olan firma Türkiye’nin ilk özel sektör yarı iletken Optoelektronik Ar-Ge merkezine sahip EON PHOTONICS markasıyla lazer teknolojileri, FBG sensör, CNC kontolör, Endüstri 4.0 uygulamaları gibi yüksek teknolojisi üretim ve geliştirme faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.

Yüksekokulumuzu ziyaret eden Ermaksan Optoelektronik Grup Direktörü Ahmet Bakır ve Ürün Geliştirme Müdürü Hakan Özbaşaranoğlu, Müdür Yardımcısı Ebru Yeniman Yıldırım ve Müdür Yardımcısı İsmet Gücüyener ile bir araya geldi. Toplantıda Ermaksan Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından üretilen lazer kesim cihazı, 3 boyutlu metal parça üreten yazıcı tezgahları konuşuldu. Ermeksan yetkilileri lazer kesim cihazının yarı iletken lazer diyodu, rezonatörünü ve hareketli mekanizmaların tümünün,  3 boyutlu metal parça üreten yazıcının elektronik ve mekanik kısımlarının  tümünün Bursa'da bulunan fabrikalarında ürettiklerini ve üretilen cihazları yurt dışına ve iç piyasaya sunduklarını açıklamışlardır. Yapılan bu ziyarette özellikle ürün geliştirme safhasında okulumuz öğrencilerine iş imkanı sağlayabileceklerini belirtmişlerdir. Bu aşamadan sonra Ermaksan Firması ile protokol hazırlanmasını ve iş birliğinin devamlılığının sağlanabileceği öngörülmüştür.

Haber Tarihi : [09-Eki-2023]

Haber Görüntüleme : [387]