29.Dönem Mezunlarımızı Uğurladık
 29.Dönem Mezunlarımızı Uğurladık

Uludağ Üniveristesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 29. Dönem mezunları 20 Temmuz 2016'da Prof.Dr.Mete Cengiz Kültür Merkezinde Düzenlenen Tören ile diplomalarını aldılar. Tören Rektör Yrd.Mustafa Yüce, Meyök Koordinatörü Prof.Dr.Mustafa Tayar, Sağlık Hiz.M.Y.O Müdürü Prof.Dr.Ufuk Şekir, Tofaş Akademi Yöneticisi Elif Turgay, akademisyenler ve öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleşti. 

Rektör Yrd.Mustafa Yüce mezun öğrencilere; bundan sonraki hayatlarında öğrenme azimlerinin devam etmesini, üniversitelerini desteklemeye devam etmelerini, ülkemizin kalkınması ve verimliliği için kendilerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalarını tavsiye etti. Öğrenci ailelerine; cefa ile okuttuğunuz evlatlerınızı aynı hassasiyetle yetiştirerek sizlere teslim ediyoruz ve tebrik ediyoruz  diyerek konuşmasına son verdi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Mehmet Karahan konuşmalarında ; 30. kuruluş yılının gururunu taşıdıkları diploma töreninde velileri ve öğrencileri tebrik etti, Mesleki Eğitimin yeni bir modele ihtiyacı olduğunu, eğitimin teorik tabanlı bir eğitime dönüşmesi nedeniyle öğrencilerin becerilerinin yeterince gelişmediğini, bu gerekçe ile yüksekokul olarak başta Busiad olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları ile görüşerek öğrenci iş yeri eğitimini yaygınlaştırdıklarını,  programlar arası multi disipliner proje ve ödev çalışmaları ile ekip çalışması, tasarım, üretim ve sunum becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacak çalışmalara daha yüksek puanlar vereceklerini belirtti. Yüksekokul çift diploma programlarının arttırılması ve yurt dışı ilişkilerin geliştirilmesi adına yoğun çaba sarf edildiğini ve Bradford Üniversitesi ile yeni bir 1+1 programı ile Huddesfield Üniversitesi ile akademisyen değişim protokolleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun bir sertifika eğitim kurumu olduğunu ve bu bağlamda yapılan Busiad protokolü gereği ilk etapta farklı sektörlerden 300 kişiye    İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Uludağ Üniversitesinin ilk Meslek Yüksekokulu olan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun tüm programları televizyon programları ve yıl içinde gerçekleştirilen 3 fuarda tanıtıldığını, burada ki temel amacın Mesleki Eğitime toplumsal ilginin arttırılması olduğunu belirtti. Mesleki Eğitim algısının değiştirilmesi amacıyla kamunun dikkatini çekecek afişler hazırlatılarak ilimiz açık alan ilan panolarında sergilendiğini ve yıl içinde çalıştaylar, kamu spotları hazırlığı ile Mesleki Eğitim algısının değiştirilmesi yönünde çalışmaların devam edeceğini belirtti. Öğrencilere hitaben; mezuniyetleri sonrası Üniversitemiz Kariyer Merkezine başvurmalarını, İşKur'un iş başı eğitimlerine katılabilmek için kayıt yaptırmalarını tavsiye etti,  öğrenciler ve velileri tebrik ederek konuşmalarına son verdi.

Yüksekokul dönem birinciliğini iki öğrencinin hakettiği 29. Dönem birincisi Tahit Korkmaz; diğer öğrencilerden biraz daha farklı bir sevinç yaşıyor. Çeşitli nedenler ile liseden sonra okuyamayan UÜ Teknik İşler Daire Başkanlığı personeli Tahir Korkmaz, 2014 yılında kazandığı UÜ Teknik Bilimler MYO Gaz ve Tesisatı Teknolojileri Bölümü’nde derslerine dört elle sarıldı ve okulunu 287 öğrenci arasından birincilikle bitirdi.

Diğer dönem birincisi Figen Nas, öncelikle Uludağ Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünü kazandığını ancak daha sonra  mesleki eğitim almaya karar verdiğini ve bu kararı verdiği için şu an son derece mutlu olduğunu, birincilikle bitirmesinde bu kararlılığının etken olduğunu, devamında ERASMUS değişim programı ile yaz stajını Plovdiv Gıda Teknoloji Üniversitesinde yapacağını eğer eğitim bursu bulabilirse, Yüksekokulumuzun Plovdiv teknoloji Üniversitesi ile ikili protokolünün sağladığı imkanla aynı üniversitede iki yıl daha okuyarak gıda mühendisi olmak istediğini belirtti. Kendisine destek veren tüm hocalarına teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar ve Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, dönem birinciliğini Figen Nas isimli öğrenci ile paylaşan Tahir Korkmaz’a diplomalarını ve hediyelerini takdim ettiler. Daha sonra tüm yüksekokul mezunlarına diplomaları takdim edildi.

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Tem-2016]

Haber Görüntüleme : [1.423]