Animasyonlar Tasarlıyor, Renklerin Dünyasını Keşfediyorlar
 Animasyonlar Tasarlıyor, Renklerin Dünyasını Keşfediyorlar

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun 8-15 yaş gurubu çaocuklar için düzenlediği Programlama ve çizim Atölyesi öğrencileri eğitimlerine başladı.

Çocuklara kod yazmayı öğreterek ancak teknoloji üreten bir nesil yetiştirebiliriz.  “Programlama Atölyesi” Dijital Oyun Tabanlı Programlama Kursu ile çocuklara problem çözme, iletişim kurma, takım çalışması, yaratıcılık, kritik düşünme ve ileri seviyede teknoloji bilgisi edinme gibi transfer edilebilen becerileri programcılık ilkelerini kullanarak 2D veya 3D şeklinde elektronik ortamda oynanabilen oyun tasarımı yaptırılmakta, çocukların oyun oynayarak tüketici değil, üretici konuma getirilmesi amaçlanmaktadır.

Dijital Oyun Tabanlı Programlama eğitimi ile yazılan eğlenceli oyunlar çocukları öğrenmeye motive etmekte ve aynı zamanda kendi öğrenmelerinden sorumlu olmalarını da teşvik etmektedir. Kursta çocuklar yazdıkları oyunlarla hayatın her alanda karşılaştıkları problemleri çözebilecek yetenekler geliştirmekte ve hem sonuç hem de süreç odaklı düşünmeye yönelmektedirler. Aynı zamanda kursu alan çocukların matematik ve analitik düşünme alt yapısı da gelişmektedir.

Öğr.Gör. Evrim Sırmalı tarafından gerçekleştirilen Çizim atölyesinde, minik eller çizimlere başladılar.  Renk, desen, doku, ışık, gölge uygulamalarına ait çizimlerle renkli bir hafta geçirmekteler.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, diğer programlarının planladığı yeni kurslar ile renkli, eğlenceli ve verimli eğitimlerle 2017 Yaz Kurslarında  kapılarını tekrar açacaktır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Haz-2016]

Haber Görüntüleme : [1.327]