Mesleki Algı Projesi Hazırlıkları Tamamlandı

Mesleki Eğitimin toplumsal algısı, ülkemizin üretken bir toplum olmasında yaşanan sıkıntıların önündeki engellerden birisidir. Toplum, aile ve öğrencilerin mesleki eğitimi ikinci planda değerlendirmeleri üretim dinamizmimizi tehlikeye atmaktadır. Gelişen sanayimiz, rekabetçi koşullardaki en büyük gücü nitelikli insan gücünden almaktadır. Nitelikli, eğitimli ve öğrenme kültürünü hayat felsefesine dönüştüren nesiller yetiştirmek üniversitemizin "3 Nesil Üniversite" vizyonudur. 15 Meslek Yüksekokulun da 20.000 öğrenciye mesleki eğitim veren Uludağ Üniversitesi, şehrimizin ve ülkemizin dinamikleri ile iş birliği içerisinde mesleki eğitimin geleceğine yön vermek üzere çalışmalarını sürdürmektedir.

Bursa valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Sanayi ve Ticaret Odası ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek olan "Mesleki Eğitim Algı Projesi" kapsamında, Mesleki Eğitime toplumsal algının değiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu amaçla Teknik Bilimler  Meslek Yüksekokulunun Grafik Tasarım Programı öğrencilerinin belirlediği sloganlarla, Öğr.Gör.Gültekin ERDAL tarafından hazırlanan afişler şehrimizde kamu oyunun dikkatine sunulmuştur. Hazırlanacak kamu spotları ile görsel medyada da mesleki eğitime dikkat çekilmesi hedeflenmektedir.

Haber Tarihi : [21-Haz-2016]

Haber Görüntüleme : [1.037]