Coşkunöz Eğitim Vakfı ile Mesleki Eğitimde Birlikte Yol Alacağız
  Coşkunöz Eğitim Vakfı ile Mesleki Eğitimde Birlikte Yol Alacağız

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile Coşkunöz Eğitim Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında iki kurumun ortaklaşa belirleyeceği konularda eğitim odaklı çalışmalar yürütülecek ve öğrencilere staj imkanı sağlanacak. Rektörlük B Salonu’nda imzalanan çerçeve protokolüne Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Coşkunöz Eğitim Vakfı Müdürü Azize Gökmen ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Karahan imza attı. Törende U.Ü.Genel Sekreter V.Prof. Dr. İsmail Sağlam, Gültekin İpek, yüksekokul Öğretim üye ve görevlilileri de hazır bulundu.

Prof.Dr Mehmet YÜCE " Uludağ Üniversitesi tematik meslek yüksekokulları oluşturmak üzere önemli çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. 3.Nesil Üniversite vizyonu ile ülke gerçekleri ile paralel nitelikli mezunlar vermek üzere yoğun bir değişim çalışması içerisindeyiz. Değerli akademisyenlerimiz de bu vizyona katkı sağlayacak birikimdedirler. Onlarda çok çalışarak bugün başlatılan 3.Nesil vizyonunun yıllar sonra meyvelerini toplamamıza katkı sağlamalıdırlar. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun sanayi merkezinde konuşlanacak bir eğitim ile daha da başarılı bir eğitim vereceğini düşünmekteyiz. Bu konuda önemli çalışmalar yürümekteyiz" dedi. 

Coşkunöz Eğitim Vakfı Müdürü Sn.Azize Gökmen " Uludağ Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz ikinci protokole imza atmaktan mutluluk duyuyorum. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile sivil havacılık personeli eğitimi ve iklimlendirme-soğutma personeli eğitimleri konularında uzun zamandan beri görüşmeler içerisindeyiz. İmza altına aldığımız iş birliği protokolü öncesinde başlayan çalışmalarımız kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Uludağ Üniversitesi ülkemizin önemli üniveristelerinden birisidir, mesleki eğitime katkı sağlayacak bir çok alandaki ortak çalışmalar öncelikle ilimize ve ülkemize katkı sağlayacaktır" dedi. 

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Mehmet KARAHAN " Coşkunöz Eğitim Vakfı ile uzun bir geçmişe dayalı ikili işbirliğimiz bugün ki protokol ile devam etmektedir. Kaynakçılık, sivil havacılık, iklimlendirme-soğutma alanlarında başladığımız eğitim ortaklığı çalışmalarımız yeni projelerle devam edecektir. Mesleki eğitimde gündemi takip eden değil gündem oluşturan bir bakış açısıyla çalışmaktayız. Aranan elemanlar mezun etmek temel hedefimiz. 30 yıldır süren mesleki eğitim tecrübemiz, ilimiz sanayi kuruluşları ile sürdürülen ikili ilişkilerle daha da güçlenerek yüksek beceriler kazandırılmış gençler mezun etmek istiyoruz. Mesleki eğitim algısını değiştirmek zorundayız. Bu amaçla hazırladığımız projeyi ilimiz paydaşlarımıza sunduk" dedi.

İmza töreni sonrası Prof.Dr.Mehmet YÜCE, salonda hazır bulunan akademisyenlerin mesleki eğitime dair taleplerini ve tespitlerini dinledi. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-May-2016]

Haber Görüntüleme : [1.250]