İlgisi Olmayanın, Bilgisi Olmaz
 İlgisi Olmayanın, Bilgisi Olmaz

Öğrenci-Sanayici Buluşma Günleri kapsamında Er-Metal Şirketler grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Fahrettin GÜLENER, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve akademik kadrosuyla bir araya geldi. Ders niteliğindeki konuşması ile öğrencilere çok önemli bilgiler verdi. 

Fahrettin Gülener'in konuşmasından bazı kısımlar;

Kültür aldığın, medeniyet olduğundur. Siz artık üniversiteye geldiniz, diplomayı aldığımda deneyimsizim demek gibi bir lüksünüz yok. Deneyim burasıdır,deneyim okurken yaptığınız stajdır, projedir, dinlediğiniz kişilerdir. Her zaman yalnız düşünen değil iş bitiren olacaksınız. Geç alınan her doğru karar yanlıştır. İşinizi yaparken en başta dürüst olacaksınız. Ben iş hayatım boyunca sigortasız tek bir işçi çalıştırmadım, vergimi hep ödedim, devletime hiç borçlu olmadım.  Namuslu kar, namustur.

İlgi, bilgi, fikir, proje ekseninde düşünün. En zirveye her zaman en dipten çıkarak başlanır. Kırkdört yıllık çalışma hayatımda onbir kriz yaşadım, her birisinde çok yıprandım ve yeniden başladım.

Mesleki eğitimin küçük yaşata başlaması şu an emek ve değer verdiğim en önemli projemdir. Bu konudaki başarımı çok önemsiyorum. Şu an 25 orta okulun atölye donanımı bitirdik, 35 okulun daha hazırlıkları yapılıyor. Çocukların işe dokunmalarını sağlamak gerekiyor. Mesleki eğitime ailelerin verdiği önem yeterli değil. Çocuklarımızı çok koruyoruz. Çocuklarınızı çalıştırın, yanlış yapmalarından korkmayın. Her şeyi devletten beklemem. 

- Öğren ve başarılı ol.

-Kafanı ve aklını yetiştir ki ellerin ve ayakların doğru çalışsın,

-Lüks ve konfor arasındaki farkı bilin.

Öğrencilerin sorularını cevaplayarak konuşmasına son veren Gülener; tahsil hayatında bir öğretmeninin: "Türkiye'nin gerçeği yeterince iyi ve son derece ucuz üretimdir"  tespitinden yola çıkarak kariyerini oluşturduğunu söyledi.

   

Konuşmalarının sonunda Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Mehmet Karahan teşekkürleriyle birlikte üniversite öğrencilerimizin çalışması olan çini tabak hediye etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Nis-2016]

Haber Görüntüleme : [1.033]