Bilgisayar Programcılığı Programı-ULUTEK İşbirliği Sertifikalı Seminerleri Devam Ediyor
 Bilgisayar Programcılığı Programı-ULUTEK İşbirliği Sertifikalı Seminerleri Devam Ediyor

Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinin mesleki gelişimi, sanayi ile buluşması ve üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde mesleki eğitimde nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla ULUTEK işbirliği ile 2021-2022 Bahar Dönemi seminerleri devam ediyor.

14/04/2022 tarihinde ULUTEK Konferans Salonu’nda Performans Yazılım firması Yazılım Geliştirme Direktörü İlker Okutman tarafından “Dijital Dönüşüm Süreçleri Çerçevesinde Akıllı Telefonlardan Faydalanarak Problem Çözümleri” konulu seminer şirket çalışanlarının da katılımıyla gerçekleştirildi. Seminerde öğrencilere mobil uygulamaların önemi ve web sitelerinden daha hızlı erişime açık ve kolay kullanılabilir olması dolayısıyla kullanıcıların daha çok tercih etmesine yol açan unsurlar ele alındı. Okutman firmaların son yıllarda mobil yazılımları daha çok tercih ettiğini ve kendi yazılım şirketinin de firmaların gereksinim ve kullanım ihtiyaçlarınıza göre çeşitli teknolojileri kullanarak firma yapısına uygun mobil uygulamalar geliştirdiklerini aktardı.

Okutman günümüz teknoloji çağının önemli araçlarından olan akıllı telefonların, yazılım ara yüzleri ile firma ihtiyaçlarını karşılaması ve problemlerin çözümünü kolaylaştırması yazılım geliştiriciler için bu cihazları oldukça önemli bir hale getirdiğini belirtti. Mobil uygulamalarda Karma (Hybrid) uygulamalar kullandıklarını ve bu uygulamaların hem iOS hem de Android sistemlerde kullanılan bir yazılım kodu yapısına sahip olduğunu ve bu şekilde hem daha uygun bütçeli hem de daha kolay yönetilebilir uygulamalar geliştirmenin mümkün olduğunu açıkladı. Okutman yazılım şirketinde ekibi ile geliştirdiği bir mobil yazılımın alt yapısını anlattı. Uluslararası çalışan bir sigorta şirketinin çekici işlemlerinde sorular yaşandığı ve bu soruna ek bir maliyete yol açacak altyapıya ihtiyaç duymadan bir mobil yazılım hazırlanması istenmiştir. Mobil yazılımın içinde yapay zeka uygulamaları da kullanılmıştır. Yapay zeka kullanımı bir çok verinin toplanması ve analiz edilmesine olanak sağlamıştır. Ortaya çıkan yapay zeka içeren mobil yazılım uluslararası sigorta şirketi tarafından ortak çalıştığı çekici şirketlere kullandırılarak sorunun çözümü sağlanmıştır.  

Aynı zamanda mezun öğrencimiz olan Yazılım Geliştirme Direktörü İlker Okutman kendi başarı hikayesini ve deneyimlerini paylaştı. Mezun ve yazılım sektöründe başarılı olmuş öğrencimiz seminere katılan öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmıştır. Seminer sonunda Bilgisayar Programcılığı Prog. Başk. Öğr. Gör. Ebru Yeniman Yıldırım ve Öğr. Gör. Hatice Çavuş tarafından mezun öğrencimize teşekkür belgesi takdim edilmiştir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Nis-2022]

Haber Görüntüleme : [1.146]