Türk Telekom Yüksekokulumuza Laboratuvar Kuruyor
 Türk Telekom Yüksekokulumuza Laboratuvar Kuruyor
Geleceğin telekominikasyon profesyonelleri Yüksekokulunuz öğrencileri arasından yetişecek.Türk Telekom ile Üniversite-Sanayi İşbirliği Projesi kapsamında ilk görüşmeler 28.03.2016 tarihinde yüksekokulumuzda gerçekleştirildi.
Türk Telekom nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla meslek yüksekokulu öğrencilerinin, eğitimleri sırasında telekominikasyon hizmet alt yapısına ait bilgi seviyelerini arttırmak amacıyla "Telekominikasyon Teknolojileri Uygulama Laboratuvarı" yatırımı yaptığı üniversitelerin sayısını arttırıyor.Türk Telekom, Meslek Yüksekokulu İşbirliği Projesi kapsamında Erciyes, Gazi ve Ege üniversitelerinde "Telekominikasyon Teknolojileri Uygulama Laboratuvarı" açılışını yaptı.
Bu kapsamda Türk Telekom Akademi Grup Müdürü Doğan Özmen'in sunumu ile, Üniversite-Sanayi İşbirliği konusunda Türk telekom akademi olarak ülkemiz diğer üniversitelerinde başlattıkları ve genişletme çabası içerisinde oldukları "Telekominikasyon Hizmet Personeli" eğitim modüllerinden bahsetti.
Doğan Özmen: "Mevcut durumda Türk Telekom'un yaklaşık 24.000 personelinin 16.500'ü teknik çalışandır. Nisan ayında 1409 ilave Tekniker istihdam edilecek. Bu aşamada ülkemizde mesleki eğitimde bir eksiği kapatma sorumluluğunu üstlenmek istedik. Önümüzdeki dönemde uygulama atölyesi, sertifikalı kurs ve staj dahil her türlü işbirliği için görüşmelerimizi sürdürmek istiyoruz." dedi.
Yüksekokul Müdürü Prof.Dr.Mehmet Karahan yüksekokulumuz hakkında " Uludağ Üniversitesinin, 19 farklı programda eğitimini sürdüren, 5026 öğrenciye sahip, deneyimli akademik kadrosu ile üniversitemizin ilk meslek yüksekokuludur. Elektirik,Elektronik ve Mekatronik programı öğrencilerimizin mezun olmadan istihdamını sağlayacak ve telekominikasyon teknik alt yapısı hakkında bilgi seviyelerini arttıracak bu projeyi önemsiyor ve her türlü desteğe hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.
Toplantıya Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Karahan, Müdür Yardımcılarımız Doç. Dr. Yahya Ulusoy, Öğr. Gör. Dr. Ertan Güneş ve Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Mekatronik Programı öğretim elemanları katıldılar.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : [1.033]