2022-2023 Bahar Yarıyılı Vize Mazeret Sınavı Bilgilendirmesi

 

ÖĞRENCİLERİMİZİN SINAVA GİREBİLMESİ İÇİN UKEY SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMIŞ OLMALARI GEREKMEKTEDİR.

SINAV TANIMLAMALARI VE SINAV GİRİŞLERİ UKEY  E-SINAV SEKMESİNDEN YAPILACAKTIR.

MAZERET SINAVI İÇİN BİLGİLENDİRME

1.Bireysel düzeyde yaşanan Teknik Aksaklıklar sebebiyle mazeret sınav hakkı TANINMAYACAKTIR. Bu nedenle öğrencilerimizin sınav öncesinde gerekli önlemleri almalarını önemle rica ederiz. (telefon, bilgisayar, tablet vb. farklı cihazların olası bağlantı sorunları için hazır olması,  güvenli bir internet bağlantısı için kablo ve wifi alternatiflerinin bulunduğu ortamların tercih edilmesi, elektrik kesintisi için gerekli tedbirlerin alınması vb.) Sınavda sorun yaşamamak için yukarıda linki verilen e-sınav kılavuzunun dikkatle incelenmesi gerekmektedir.

2.Sınav sırasında oluşan soruna ait  Ukey Sınav ekranındaki uyarı görüntüsünün fotoğrafını çekiniz (ekranda muhakkak tarih ve saatin görünür olmasına özen gösteriniz)

3.Elektrik kesintisi durumunda; Bölgesel Elektrik kesintisinin Elektrik Dağıtım Şirketince planlandığına dair kurum yazısını alarak dilekçenize ekleyiniz.

4.İnternet kesintisi problemlerinde İnternet sağlayıcıdan kaynaklandığını belirten yazıyı, internet sağlayıcınızdan alarak dilekçenize ekleyiniz.

5.Öğrencilerin sistemden kaynaklanan teknik aksaklık bildirimleri için sınavın bitimini takip eden ilk beş dakika içinde sistemsel hatayı kanıtlayıcı ekran görüntüsü ile birlikte mazeret sınavı dilekçesini doldurarak tbmyosor@uludag.edu.tr adresine mail atmalıdırlar.

6. Sınav Çakışması durumda öğrenciye mazeret sınav hakkı tanınacaktır. Bir günde aynı yarıyıldan olmak koşuluyla, (5/i dersleri hariç) 3 ve üstü dersten sınava girecek öğrenciler ile sınav programında aynı gün ve aynı saatte olmak kaydıyla çakışan dersleri olan öğrenciler mazeret sınavından yararlanabileceklerdir. Sınav Çakışması sebebiyle mazeret sınavı hakkı talebinde bulunacak öğrenciler, mazeret sınavı dilekçesini doldurarak tbmyosor@uludag.edu.tr adresine mail atmalıdırlar.

7.Sağlık sorunları sebebiyle mazeret sınav hakkı talep edecek öğrenciler sağlık raporları ile birlikte mazeret sınavı dilekçesini tbmyosor@uludag.edu.tr adresine mail atmalıdırlar. Sağlık raporlarının Hastane olarak faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarından alınması gerekmektedir. (Muayanehane, sağlık merkezi, sağlık ocağı, tıp merkezi vb. etiketlerle faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarının verdiği raporlar kabul edilmemektedir)

8.Mazeret sınavı dilekçesi doldurulmadan ve gerekli belgeler eklenmeden (çakışma için sınav programı, sağlık mazereti için rapor ve teknik aksaklık için  ekran görüntüsü) yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

***Şahsi mail adreslerinden yapılacak olan mazeret sınav talep başvuruları işleme alınmayacaktır. (öğrencino@ogr.uludag.edu.tr- Bu mail adresinizin şifresi,öğrenci otomasyonu giriş şifresi ile aynıdır) e-posta adresinden yapılan başvurular geçerli olacaktır .

***Bu sebepler dışındaki sebepler ve belgesiz mazeret dilekçesi başvuruları Yönetim Kuruluna sunulmadan reddedilecektir.

Mazeret Sınav Dilekçesi için TIKLAYINIZ!

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Nis-2023 08:32]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [07-Nis-2023 08:34]

Duyuru Görüntüleme : [2.996]