Engelsiz Tarım BEBKA Projesi
 Engelsiz Tarım BEBKA Projesi

2021 Yılında BEBKA tarafından proje desteği alan ENGELSİZ TARIM Projesi,  Saadet Öcalgiray Özel Eğitim ve Meslek Okulu öncülüğünde, HEKTAŞ, BUÜ ORhangazi Asil Çelik MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği  Programı Öğr. Görevlisi hocalarımız, Orhangazi Kaymakamlığı, Orhangazi Belediyesi ile ortak ve özverili çalışmalar gerçekleştirerek 15 dönümlük bir alanda TARIM öğretim ve tarımsal üretimi hayata geçirmiştir. Proje kapsamında  Özel Eğitim alan çocuklarımızı tarımla buluştururak hem onlara meslek öğretmek hem hayata karşı daha özgüvenli yetiştirmek için işbirliği sağlanmıştır. Projenin ilk etabında tek yıllık sebze üretimi yapan çocuklarımız ile beraber ilk hasat gerçekleştirilmiştir. Projede yapılaşma ve çok yıllık meyve üretimi alanları oluşturma çalışmalarımız, peyzaj alanı düzenleme çalışmalarımız devam ederken bu yılın ürünlerini;  Saadet Öcalgiray Özel Eğitim ve Meslek Okulu öğrencilerimiz ile Kaymakamımız SayınSüleyman ÖZÇAKICI, Belediye Başkanı sayın Bekir Aydın, Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Program Öğretim Görevlileri Ali Cem Sönmez, Özlem Kurt, M. Batuhan Koşar ve HEKTAŞ Yetkilileri ile gerçekleştirilmiştir.

Öğrenciler ve tüm protokole; araziden o gün toplanan ürünlerle hazırlanan ve ikram edilen Menemen sayesinde ilk tadım denemesini de gerçekleştirilmiştir.

 

Projenin basındaki yansımaları:

 

https://www.iha.com.tr/bursa-haberleri/engelsiz-tarimda-hasat-zamani-3833171/

https://www.cnnturk.com/amp/yerel-haberler/bursa/orhangazi/orhangazide-engelsiz-tarim-projesi-ilk-hasadini-verdi-1819751

https://www.hurriyet.com.tr/amp/yerel-haberler/bursa/orhangazi/orhangazide-engelsiz-tarim-projesi-ilk-hasadin-42109274

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Ağu-2022]

Haber Görüntüleme : [1.085]