BUÜ’lü Öğrenciler İstanbul Mutfak Günleri’ne Damga Vurdu
 BUÜ’lü Öğrenciler İstanbul Mutfak Günleri’ne Damga Vurdu

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğrencileri, 17. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasından madalyalarla döndü. Öğrenciler yarıştıkları kategorilerde 2 gümüş, 5 bronz madalya getirdi.

İstanbul’da 25-28 Aralık 2019 tarihleri arasında düzenlenen 17. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri etkinliğine 25 ülkeden 200’ü yabancı olmak üzere toplam 1000 yarışmacı katıldı. Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, Öğr. Gör. Erdoğan Bozan ve Öğr. Gör. Vedat Kayış önderliğinde yerli ve yabancı şeflerden oluşan jüri önünde yaptıkları yemeklerle 2 gümüş 5 bronz madalyaya layık görüldü.

Restoran Tatlı Tabağı Kategorisi’nde kestane kreması dolgulu tarçınlı tart ile Yaren Koçak Gümüş, Anayemek Kategorisi’nde Kereviz Püresi eşliğinde Dana Bonfile ile Umut Koçal Gümüş madalya almayı başardı. Makarna Kategorisi’nde Bisque Sos eşliğinde ricotta peyniri dolgulu İspanaklı tortellini ile Eda Nur Çelebi bronz, Balık Tabağı Kategorisi’nde Dilek Kurt Yeşil taneli risotto eşliğinde Deniz Alası tabağı ile bronz aldı.

Ayrıca BUÜ’lü öğrenciler, Yılın En iyi Üniversitesi Kategorisi’nde başlangıç olarak keçi peyniri dolgulu kabak çiçeği tempura, ana yemek olarak Tütsülenmiş mürdüm eriği ve gün kurusu eşleğinde mozaik sebzeli pastırma ve fars sarılı kuzu külleme kırmızı kan üzümü sosu eşliğinde tatlıda mango peltesi dolgulu çikolatalı muz servis etti. Öğrencilerin menüsü bronz madalya almaya hak kazandı.

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Ara-2019]

Haber Görüntüleme : [776]