Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Program dersleri ve ders içerikleri için tıklayınız.

 

Genel Bilgi

Turizm ve Otel İşletmeciliği programı, lise öğrenimi sonrasında iki yıllık eğitim vermektedir. Öğrencilerin mesleği ile ilgili alanlarda 30 iş gününü kapsayan bir stajı tamamlaması da zorunludur. Öğrenciler, programda bulunan tüm zorunlu dersleri almak ve geçmek zorundadır. Zorunlu derslerin yanı sıra II. , III. ve IV. Yarıyılda seçimlik dersler de almaları gerekmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmesi için, en az 2.00 ortalamaya sahip olması şartı aranmaktadır.

Programın Amacı

Turizm ve Otel İşletmeciliği programımızın amacı; teorik ve pratik eğitim yoluyla otel işletmeciliği mesleğinin temel becerilerine sahip, girişimci, etkin iletişim becerisi olan ve alanı ile ilgili bilgisayar programlarını kullanabilen bireyler yetiştirmektir.

Mezunların Yaptıkları İşler

Turizm ve Otel İşletmeciliği programından mezun olan öğrenciler, konaklama işletmeleri ile yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmektedirler.

Dikey Geçiş Yapabilecekleri Lisans Programları

Okulumuzdaki eğitimini tamamladıktan sonra eğitimine devam etmek isteyen mezunlarımız, Açık Öğretim Fakültesi’ne doğrudan ve sınavsız olarak geçebilmektedir. Ayrıca, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ‘nda alınan puan ve kontenjan durumlarına göre aşağıdaki lisans programlarına geçme olanakları da vardır.

-İşletme
-İşletme Enformatiği
-İşletme-Ekonomi
-Konaklama İşletmeciliği
-Konaklama ve Turizm İşletmeciliği
-Otel Yöneticiliği
-Turizm İşletmeciliği
-Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik
-Turizm ve Otel İşletmeciliği
-Turizm ve Otelcilik

Öğretim Elemanları

Öğr. Gör. Dr. Onur ÇELEN  (Program Başkanı)

Öğr. Gör. Gülşah KOÇ

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [08-Ağu-2022 06:13]

İçerik Görüntüleme : [22.089]