İSTANBUL CNR EXPO ANATOLIAN SALON CULINARY COMPETITION YEMEK YARIŞMASI
 İSTANBUL CNR EXPO ANATOLIAN SALON CULINARY COMPETITION YEMEK YARIŞMASI

        Bayim Olur musun Fuarı ev sahipliğinde, Aşçılar ve Gastronomi Derneği Başkanı ve World Master ChefSociety Türkiye Başkanı Fikret Özdemir’in liderliğinde 11-12 Ekim 2019 tarihlerinde Türkiye’nin gastronomi şehri İstanbul’da gerçekleştirildi.

        Konseptin Türk ve Anadolu mutfağı olduğu yarışmada, Ulusal ve Uluslararası Şefler, Türkiye’nin her bölgesinden aşçılar, yabancı jüriler, meslek lisesi ve üniversitelerin gastronomi bölümü aşçı adayları, akademisyenler, gurmeler, mutfak yazarları, meslek eğitimcileri, bloggerlar ve sosyal medya olmak üzere binlerce kişi burada buluştu.

        Bursa Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu olarak Aşçılık Programımızdan 2 öğrencimizin iki ayrı kategoride yarıştığı yarışmada iki öğrencimiz de Gümüş Madalya almaya hak kazanmıştır.

        11 Ekim 2019 tarihinde Üniversite Makarna, Mantı, Erişte kategorisinde yarışan Buğse Nur ALTUN isimli öğrencimiz Sivas, Erzurum yöresine ait, katlama biçimiyle öne çıkan ve mantı çeşidi olan Hingel isimli yemek ile Gümüş Madalya almaya hak kazandı. 30 dakika verilen bu kategoride biri jüri masasına biri teşhir masasına sunulmak üzere 2 tabak çıkarıldı.

         12 Ekim 2019 tarihinde Üniversite Yılın Altın Öğrencisi kategorisinde yarışan öğrencimiz Umut KOÇAL’da Gümüş Madalya almaya hak kazandı. 90 dakika verilen bu kategoride Türk ve Anadolu mutfağı yemeklerinden başlangıç, ana yemek ve tatlı olmak üzere 3 yemekten hem jüri hem teşhir masasına sunulmak üzere 2’şer tabak hazırlandı. Başlangıç olarak Kabak Çiçeği Dolması, ana yemek olarak Kuru Erikli Bademli Kuzu Kebabı, tatlı olarak ise İshakiye hazırlandı.

 

           Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerine vermiş oldukları desteklerinden dolayı Harmancık Belediye Başkanlığına, Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Halil ÜNAL hocamıza, gerek maddi gerek manevi desteklerini esirgemeyen tüm Yüksekokul Personelimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Eki-2019]

Haber Görüntüleme : [697]